Pasfoto uploaden naar mDWF

De KNVB geeft leden de mogelijkheid om een pasfoto te uploaden via de nieuwe voetbal.nl app. Deze foto’s worden ook gebruikt voor de digitale spelerspassen. Voetbal.nl is dus gelinkt aan Sportlink waar de KNVB de gegevens voor de spelerspas vandaan haalt. Dit kan nog even, en dan blokkeert de KNVB het uploaden van pasfoto’s om fraude met het digitale wedstrijdformulier te voorkomen. Veel leden helpen de ledenadministratie door een goede pasfoto te gebruiken.

Een aantal leden weet echter niet wat een pasfoto is. Hieronder vind je de enkele voorbeelden van dit weekend geplaatste foto’s (gezicht is onherkenbaar gemaakt vanwege privacy redenen) met de waarschuwing dat als je geen pasfoto gebruikt (het mag best een selfie zijn, maar dan wel met je gezicht duidelijk in beeld) de scheidsrechter je digitale spelerspas zal afkeuren. Heb je dan ook geen geldig ID bij de hand, dan ga je dus van het wedstrijdformulier af en benadeel je je eigen team, want dan speel je die wedstrijd dus niet.

Het moge duidelijk zijn dat de ledenadministratie hierdoor juist veel meer werk heeft om e.e.a. voor de eerste wedstrijd te op orde te hebben. IFC wil graag benadrukken dat de vereniging niet aangesproken kan worden voor het niet mee kunnen spelen door een verkeerde of slechte foto.

Namens de ledenadministratie,
Jacques Grossouw
Jeugdvoorzitter