Peursum en IFC twee ongeslagen ploegen treffen elkaar

Afgelopen dinsdagavond bleek Unitas in Gorinchem met een 1-1 gelijkspel een struikelblok voor IFC.
Ondanks dit eerste twee puntenverlies, heeft IFC weliswaar op doelsaldo, de koppositie ingenomen.
In de komende wedstrijd speelt IFC weer in een uitwedstrijd en wel tegen Peursum. Deze ploeg is net zoals IFC nog ongeslagen en heeft ook 10 punten, met alleen een iets minder positief doelsaldo. De winnaar van het onderlinge duel zal de koploper worden, spanning verzekerd dus.

De Tegenstander Peursum:
Op 1 augustus 1931 werd de Giessen-Nieuwkerkse P.V.V. opgericht. In de jaren 50 van de vorige eeuw werd de naam gewijzigd in VV Peursum. Het sportieve hoogtepunt van de vereniging dateert wellicht uit 1987 toen het eerste elftal kampioen werd in de hoofdklasse onderbond regio Dordrecht en zelfs op het KNVB complex de landstitel behaalde van de regiokampioenen.
Deze eeuw kwam het eerste elftal, behoudens vier seizoenen, steeds uit in de vierde klasse.
De vereniging uit Giessenburg heeft thans 6 mannen en 2 vrouwen seniorenteams en 16 jeugdteams, die in competitieverband uitkomen.

Vorige seizoenen:
In het laatste volledig afgewerkte seizoen 18-19 eindigde de ploeg op de 4e plaats in de vierde klasse C met 47 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 71 voor en 42 tegen. In de twee laatste afgebroken seizoenen werden in de vierde klasse 19 competitiewedstrijden gespeeld waarvan er slechts twee verloren werden.

Dit seizoen:
John den Dunnen (ex trainer van Drechtstreek, Wieldrecht en De Alblas) is voor het tweede seizoen de trainer. In het bekertoernooi wonnen ze van RFC en Streefkerk en speelden ze gelijk tegen Schelluinen. In de volgende bekerronde spelen ze tegen Hardinxveld.
In de competitie werd gelijkgespeeld bij Unitas, maar daarna gewonnen van ASH (3-0), Herovina (2-1) en Noordeloos (5-0). Hierdoor neemt Peursum de 2e plaats in de rangschikking in met 10 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 1 tegen. De tien gemaakte competitie doelpunten zijn gemaakt door vijf verschillende spelers. Wilmar van Bruggen is teamtopscorer met drie goals.

Historie:
In het seizoen 2015-2016 troffen Peursum en IFC elkaar in de bekerpoule, waarbij IFC thuis met 2-1 won.

Waar te zien:
Kom IFC Steunen! De competitiewedstijd tussen Peursum en IFC in de vierde klasse E op Sportpark Peursum aan het Sportplein te 3381 LL Giessenburg, start zaterdag 23 oktober om 15.00 uur.

Cees van Heeren