Peursum JO17-3 – IFC JO17-3: als je achterin de nul houdt verlies je niet

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Yvonne Boers en Jacques Grossouw (volgen later)

SONY DSC

Het als je achterin de nul houdt gold vandaag voor beide teams. Niet dat ze het als uitgangspunt genomen hadden, want de wedstrijd was spannend en bij vlagen leuk om te zien. Het spel ging snel heen en weer en ik heb me niet verveeld. Hij ging er echter niet in.

Er is geen sprake van een groot krachtsverschil. Op basis van het eerste kwartier maakte Peursum wat meer aanspraak op een voorsprong, maar de tweede helft was echt voor IFC, die zelfs met 10 man kwam te spelen toen de scheidsrechter het gemopper op hem helemaal zat was en een overtreding van Stan met geel bestrafte.

Peursum is een ploeg die de strijd aangaat met stevig voetbal. Een elleboogje hier en daar en soms een te grove overtreding, waarbij de scheidsrechter van vandaag veel toeliet. En mijn wijsheid dat niemand een discussie met de scheidsrechter wint kwam vandaag natuurlijk ook weer uit. Luttele minuten nadat ik bij onze assistent scheidsrechter Teus (hulde Teus, je deed het goed) aangegeven had dat ik mijn geld zette op een gele kaart voor IFC, gebeurt er wat ik al aan zag komen.

SONY DSC

IFC was zich in die fase uit de wedstrijd aan het praten en moest ook nog eens met 10 man verder. Maar gelukkig was dit het signaal om weer te gaan voetballen en zo was de beginstand ook de eindstand. Een punt voor de moeite.

Ik zag vandaag wel een team dat er voor ging en dat moeten we gewoon vasthouden. Ik hoor steeds meer coaching en bij fouten zie ik andere spelers een extra stap maken om de fout te herstellen. Kortom, ik zie veel positieve dingen gebeuren. Wat blijft is de lage bal en ook vandaag heb ik het idee dat als we simpelere oplossingen kiezen en een bal bijvoorbeeld een linie terugplaatsen of naar een speler naast je dat deze tegenstander verslaanbaar was.

En na wat verslagen zonder namen wil ik iedereen een hart onder de riem steken, want jullie speelden verder een prima wedstrijd:

Léon was ook vandaag weer de technicus, die ballen snel onder controle krijgt en een goede voortzetting heeft. Telkens als ik denk dat hij de bal gaat verspelen heeft hij hem toch nog bij zich.

 

Jelle was ook vandaag weer de leider die aanvallen in de kiem kan smoren. Het heroveren van de bal kan hij heel goed al heeft hij om die reden wel vaak een tegenstander die dat niet kan hebben en zijn enkel opzoekt.

Stan is een indrukwekkende voetballer, die er stevig in gaat. Ook vandaag deed hij het prima, en ik vond de gele kaart niet terecht. Het was een duel en het was stevig, maar de scheidsrechter wilde een punt maken denk ik.

Délano is ook vandaag weer de snelle spits. Peursum had zijn verdediging op orde en dat maakte dat we vandaag niet konden scoren.

 

Duncan heeft een wedstrijd of twee nodig gehad om zijn plek in het elftal te vinden. Inmiddels is hij niet meer weg te denken en is hij een betrouwbare speler, die goed is aan de bal.

 

Wouter (L)  is vandaag de keeper die de nul gehouden heeft. Normaal gesproken als je vaste keeper verhinderd is, heb je een flink probleem om een vervanger te vinden. Dit elftal heeft drie spelers die vroeger ook keeper waren en Wouter is dat nog niet verleerd.

 

Jochem maakte vandaag de meeste kilometers. Als linksachter mee naar voren en bij balverlies weer razendsnel terug. En als rechtspoot heeft hij vandaag ook twee mooie voorzetten met links gegeven.

 

Jesse (R) is een vaste waarde. Gaat duels aan zonder enige angst en schroom en tegenstanders proberen hem niet tegen te komen, maar moeten dan wel heel erg snel zijn.

 

Mark is de stille kracht van het middenveld. Toen hij reserve stond was het weer de lange bal in plaats van de slimme pass en werd er dus minder gevoetbald.

 

Ryan had het vandaag zwaar met een heel sterke, snelle en grote tegenstander. Maar door deze speler voor zich te houden en naar de bal te blijven kijken had hij toch een flink aantal keren de bal voordat er een voorzet gegeven kon worden. Hij groeit met de week!

Melle is net als Jochem een marathonloper met een snelle start. Is een meedogenloze verdediger en vandaag met een prima schot op doel. Jammer dat de bal op de paal ging maar een prima schot.

 

Menno staat altijd aanspeelbaar en het is jammer dat hij vandaag overgeslagen werd. Bij de opbouw van achter kan hij een belangrijke rol spelen. Is een prima verdediger en staat altijd zijn mannetje.

 

Kortom: ik was blij met wat jullie vandaag hebben laten zien. Met name het coachen hoor ik steeds vaker en beter en het stapje extra als iemand een foutje maakt, is mooi om te zien. En als jullie het simpel houden zie je meteen kansen ontstaan. Op het gemopper na vond ik het een mooie wedstrijd…….