Primeur voor IFC met gelijkspel thuis

tekst: Cees van Heeren

IFC beleefde zondag een primeur in de hoofdklasse. De 13e thuiswedstrijd van dit seizoen leverde namelijk het eerste gelijke spel op in een thuiswedstrijd. Het 1-1 gelijke spel tegen het puntgelijke Gestel uit Eindhoven was overigens wel een behoorlijke teleurstelling.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd niet beschikken over de voor één wedstrijd geschorste Perry van Eijken. Aanvaller en topscoorder Yoeri Rombouts begon daarnaast wegens een lichte blessure op de reservebank. Dit betekende dat in de punt van de aanval Marwin Richard stond opgesteld. Daarnaast stond voor de eerste keer aan de aftrap Achraf el Hajouti.
Bij tegenstander Gestel ontbraken hun beide teamtopscorers Hadouir (geschorst) en Mathilda (geblesseerd) en stonden er slechts 5 spelers op het wedstrijdformulier, die daarop ook in de heenwedstrijd stonden.

Na het verlies in de uitwedstrijd bij Gemert van vorige week zagen de karige aanwezige toeschouwers een matige eerste helft van beide ploegen, die eindigde in een terechte 0-0 tussenstand. De keeper van IFC Bas van Zee had zich toen wel in positieve zin onderscheiden door een bal na een inzet van een aanvaller uit de kruising te werken.
In aanvallend opzicht was de eerste mogelijkheid wel voor IFC geweest toen de voorzet van Ozan Cimen -na een slim overstapje van Richard- el Hajouti bereikte, die met zijn mindere been de bal hoog over schoot.

In een beduidend betere en attractievere tweede helft was IFC de bovenliggende partij en creëerde ook meerdere goede kansen. Zo raakte aanvoerder Danny Slingerland al snel de paal. Na een aanval over de rechterkant legde Ufuk Akkanoglu de bal breed op Akin Arslan wiens schot voorlangs ging. Nog geen minuut later werd een nieuwe poging van dezelfde speler door een verdediger uit de doelmond gewerkt. Enkele minuten na zijn invallen klonken de eerste tonen van een doelpuntengoal voorbarig al voor Rombouts. Helaas verdween de bal na diens schot uit de draai namelijk rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook kwam Arslan in een één op één situatie met de doelman niet tot scoren. Nogmaals Rombouts (naast) en Slingerland (kopbal over) hadden geen geluk met hun afronding. Zo´n tien minuten voor tijd brak Marwin Richard wel de ban met zijn 6e competitietreffer, waarbij hij goed anticipeerde op een diepe bal van Rombouts en de bal langs de doelman schoof. Gezien het spelbeeld in de 2e helft een zeer verdiende voorsprong. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële 90 minuten ging het echter toch nog fout voor de Ambachters. De 36 jarige invaller Crone profiteerde van een dekkingsfout en hoewel diens punter op doel zeker houdbaar leek, verdween die wel in het doel voor de gelijke eindstand.

Hoewel één punt altijd beter is dan geen enkel punt, schieten beide ploegen hiermee weinig op. Met nog twee andere ploegen nemen zij met 34 punten de plaatsen 6 tot en 9 in de competitiestand in. De voorsprong op de ploegen die thans op een nacompetitie plaats staan bedraagt daarmee acht punten. Een leuke marge, maar nog geen geruststellende marge om nu al zeker te zijn van klassenbehoud. Er zullen in de resterende wedstrijden nog enkele punten verzameld dienen te worden.

Volgende week zondag speelt IFC een uitwedstrijd in Leidschendam tegen het op de 13e plaats staande RKAVV.

IFC – Gestel: 1-1 (0-0).
81. 1-0 Marwin Richard en 88. 1-1. Mathijs Crone.

Bijz.: Scheidsrechter S. Dröge uit Zuidlaren bijgestaan door dhr. Venema en dhr. Lenderink hield de kaarten op zak.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Akin Arslan (79. Brian Leons), Danny Slingerland, Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao, Achraf el Hajouti (70. Yoeri Rombouts) en Ufuk Akkanoglu.