Primeur voor IFC: speelt thuis tegen Jong FC Den Bosch

tekst Cees van Heeren

Pupil van de week bij deze wedstrijd is BART RIETVELD klik hier 

Voorafgaand aan deze wedstrijd worden er 4 voorwedstrijden gespeeld. klik hier

In de elfde competitieronde, beleeft IFC een primeur. Immers voor het eerst in zijn competitie geschiedenis speelt het een wedstrijd tegen een ploeg van een betaald voetbal organisatie (BVO). Door de voetbalpiramide spelen namelijk de belofte teams van de BVO´s in competitieverband tegen amateurverenigingen.
In dit kader is Jong FC Den Bosch zondag a.s. de primeur tegenstander van IFC.
Beide ploegen staan in de middenmoot van de hoofdklasse B.

De Tegenstander Jong FC Den Bosch:
De geschiedenis van het huidige FC Den Bosch gaat terug tot 1897 met RKVV Wilhelmina. In 1966 ging FC Den Bosch verder op de proflicentie van het naar de amateurs teruggaande BVV. Een jaar later fuseerde Wilhelmina en ontstond FC Den Bosch´67. Met ingang van 1992 heet de organisatie weer FC Den Bosch.
Bekende oud spelers zijn: Ruud van Nistelrooij, Anthony Lurling en Theo Lucius.

Vorig seizoen:

Het vorige seizoen speelde Jong FC Den Bosch in de derde divisie zondag. Daarin eindigde het na 34 wedstrijden op de 16e plaats. Dit betekende nacompetitie spelen. In de eerste ronde nacompetitie was Vlissingen de tegenstander. Beide ploegen wonnen een wedstrijd met 3-1 en de beslissende penalty reeks werd door Jong FC Den Bosch verloren.

Dit seizoen
Na tien gespeelde wedstrijden staat Jong FC Den Bosch met 15 punten op de gedeelde achtste plaats in de stand. Het doelsaldo is daarbij licht positief met 19 voor en 15 tegen.
In de vijf gespeelde uitwedstrijden werden vier punten gehaald (gelijk bij BVC´12 en afgelopen zondag winst bij EHC).

Selectie:
Trainer Erik van der Ven kan over een eigen selectie beschikken van 15 spelers en is aan zijn derde seizoen bezig bij FC Den Bosch.
De topscorers van het team zijn Don Bolsius en Zain Moghal beide met 4 treffers.

Historie:
Beide teams troffen elkaar nog nooit, er is dus geen historische balans.

Waar te zien:
Zondag 19 november zal IFC zijn positie van zevende in de stand ongetwijfeld willen handhaven en daarmee de tegenstander onder zich houden. Het jonge team uit Den Bosch zal echter met een goed resultaat over IFC in de stand heen willen springen.
Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter Y. Horst uit Eindhoven start om 14.00 uur.

Tot Ziens!