Regionale finale schoolvoetbal

KNVB-schoolvoetbalElk jaar organiseert de KNVB een schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen van groep 5 tot en met groep 8. Ook veel kinderen die niet op voetbal zitten vinden het immers leuk om af en toe een balletje te trappen. Bij sommige deelnemers wordt zelfs een zeldzaam talent ontdekt.

Het is voor kinderen belangrijk dat ze genoeg beweging krijgen. Actief bezig zijn met leeftijdsgenoten is cruciaal voor de gezondheid en de sociale ontwikkeling van het kind. De regering probeert dit zo veel mogelijk te stimuleren. Scholen geven lessen lichamelijke opvoeding. Wij dragen dus ook ons steentje bij.

A.s. woensdagmiddag 25 mei vindt, de regionale finale schoolvoetbal, plaats op de velden van IFC. Diverse scholen uit de regio, waaronder De Bron (jongens) en John F Kennedy (meisjes) uit H.I. Ambacht. Teams bestaan uit jongens en meisjes uit de basisgroepen 7 en 8. Er wordt gespeeld met 1 jongens en 1 meisjes poule. Aanvang van het toernooi is 13.30 uur.
Overigens is De Bron 2 jaar achtereen verliezend finalist geweest tijdens de landelijke finale in Zeist, met IFC spelers Julien van Pelt, Thomas Keuter, Marc Görges, Joost Dusseldorp.