JO13-1 Wint overtuigend van medekoploper Rijsoord JO13-1

Verslag: John Maal
Fotoverslag: Patricia Maal

Na de natte weersomstandigheden van afgelopen week werden we vandaag aangenaam verrast door een heerlijk zonnetje. De topper tussen de nr. 1 en de nr.2 stond ervoor vandaag op het programma.

Door een aantal afwezigen hadden we deze wedstrijd maar de beschikking over 12 van onze talentvolle voetballers. Dit zorgde er ook voor dat we als trainers wat meer moesten schuiven met onze favoriete posities van de spelers dan gewoonlijk.

Tot onze verrassing hadden we toch de beschikking over een kleedkamer en konden we mooi afgeschermd voor onze tegenstander de opstelling doornemen en diverse afspraken maken over het te spelen spel. Door de maatregelen hadden we vandaag ook maar gelegenheid voor een korte warming-up, maar gelukkig in een heerlijk zonnetje werd deze goed benut.

Met Bart als wissel beginnen we de wedstrijd. In de 3e minuut mag Riff een uitbal gooien en deze komt terecht bij Levi. Deze neemt de bal goed aan en gaat de combinatie aan met Luca waardoor Levi de bal achter de keeper kan plaatsen en zo komen we al snel in de wedstrijd op 0-1. Na een aantal goede verdedigende acties van Jacob en Kiandro komt de bal op het middenveld terecht bij Levi welke met een mooie steekbal Luca vrij speelt in de 16. Deze wordt mooi afgerond door Luca waardoor we op een aangename 0-2 voorsprong komen. Bart is inmiddels in het veld gekomen voor Riff en Jacob is van linksachter naar rechtsachter doorgeschoven, waardoor Bart op zijn favoriete positie kan voetballen. Op rechtsbuiten staat vandaag Thomas die het ondanks een voor hem wat ongewone positie erg goed doet. Hij krijgt een aantal kleine kansjes, maar helaas nog geen goal voor Thomas. Net voor rust wordt de bal vanuit achteruit in de ruimte gespeeld en wordt Luca in stelling gebracht. Deze kapt de bal van rechts naar binnen en steekt het veld over naar de linkerkant waarvandaan hij de bal van rond de 16 de bal tegendraads inschiet en ons op een riante voorsprong zet van 0-3. Kort daarop klinkt het rustsignaal en mogen we lekker gaan genieten van een siroopje.

In de rust wordt er gewaarschuwd door de trainers dat we niet moeten denken dat we er al zijn, maar door onnodig balverlies valt kort na rust de 1-3. Gelukkig nog niets aan de hand en voetballen we rustig verder en dringen we weer aan bij Rijsoord. Jess veroverd op het middenveld de bal begint aan een mooie rush en haalt uit en de bal verdwijnt met een streep achter de keeper van Rijsoord 1-4. Rijsoord mag aftrap nemen, IFC veroverd de bal op het middenveld en dal gaat door de lucht van Levi naar Mayhan en direct weer hoog door naar Luca. Luca speelt de bal door vanuit het midden naar Jess. Jess controleert de bal en legt de bal mooi klaar voor Dean op de linkerkant deze omspeelt zijn tegenstander en plaatst de bal hoog in de verre hoek buiten het bereik van de keeper en zodoende komen we op 1-5.  Rijsoord krijgt weer wat kansen, maar gelukkig staat daar weer onze sterke verdediging met Ismaëll en Kiandro welke samen met Bart en Riff de weg naar de goed keepende Keano dichthouden. Na een goede bal van achteruit scoort Luca de 1-6. Met nog een kleine 10 minuten op de klok is de wedstrijd wel gespeeld. Rijsoord komt met een aantal mooie combinaties door onze verdediging heen en maakt de 2-6.

Uiteindelijk is het laatste woord voor IFC met een aantal mooie combinaties wordt Thomas aan de rechterkant voor het doel vrijgezet, helaas gaat de bal naast en winnen we de wedstrijd met 2-6.

Wat een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en mooi om te zien dat er met zoveel plezier gevoetbald wordt. Mannen complimenten voor het goede spel!