Scheidsrechters gezocht!

Je komt ’s morgens op het veld aan, klaar voor een leuke wedstrijd, maar er blijkt één man te weinig te zijn: De scheidsrechter.

Heel vervelend voor de wedstrijd en gezichtsverlies naar de tegenstander toe. Zelfs al doet de vereniging nog zo haar best om een noodoplossing te vinden.
Hoewel er binnen de vereniging nooit genoeg vrijwilligers zijn, heeft het tekort aan scheidsrechters op dit moment zorgelijke vormen aangenomen.

Elke week is het weer een heel gepuzzel om voor iedere wedstrijd een scheidsrechter in te plannen. De mensen die zich hier voor inzetten doen dit met veel plezier, maar toch komen we mensen te kort. De club is op zoek naar mensen die het leuk vinden om op zaterdag een wedstrijd te fluiten.

1. Nee, het hoeft niet iedere week!
2. Nee, je hoeft geen spelregel nerd te zijn!
3. Ja, we hebben je nodig!
4. Ben je jeugdspeler, start dan met de E pupillen wedstrijdjes!
5. Ben je ouder, volg je kind van nabij in het veld en mis geen enkele thuiswedstrijd!

Je durft het aan en het fluiten bevalt je, dan zorgt IFC dat je de Basis Opleiding Scheidsrechter (BOS) kunt volgen. Deze cursus duurt 6 avonden en je doet een examen. Als je het examen haalt mag je t/m de vierde klasse wedstrijden fluiten. Daarnaast krijg je een scheidsrechters tenue en uitrusting.
Maar er is meer:
– Begeleiding van ervaren scheidsrechters bij je eerste stappen op het veld
– Regelmatig bijeenkomsten met collega (club) scheidsrechters
– Wellicht een carrière stap binnen de scheidsrechters wereld. Een aantal IFC’ers gingen je voor en fluiten nu op een hoog niveau

Supporters / ouders opgelet!

En voor alle supporters aan de kant: Graag een beetje respect voor de inzet van de scheidsrechter. Roep een scheidsrechter niet toe, wat jezelf niet naar je hoofd geslingerd zou willen krijgen. Dan wordt het voor iedereen een mooi seizoen.
Meer weten?
Loop even binnen bij het wedstrijdsecretariaat en geef je op want zonder scheidsrechter geen wedstrijd!