Silvolde derde Achterhoekse tegenstander

 


Na het –mede gezien het veldspel- hoopvolle gelijkspel bij Baronie, mag IFC in een thuiswedstrijd gaan trachten de lijn van drie wedstrijden zonder overwinning te gaan doorbreken.
Uiteraard zal dit niet eenvoudig gaan. Met Silvolde ontvangt IFC de derde tegenstander in deze hoofdklasse uit de Achterhoek. De wedstrijden tegen de twee eerdere ploegen uit dit landsdeel gingen verloren. Beide ploegen staan momenteel in het zogenaamde linker rijtje (IFC 4e en Silvolde 8e) en willen die positie uiteraard handhaven. De ingrediënten voor een spannende wedstrijd zijn derhalve aanwezig.

De Tegenstander SC Silvolde:
Op 1 mei 1915 is de Sportclub Silvolde opgericht. Ze komen uit het gelijknamige dorp (van nog geen 6.000 inwoners) in de provincie Gelderland, dat tegenwoordig deel uitmaakt van de gemeente Oude IJsselstreek. Silvolde heeft momenteel 5 seniorenteams die in KNVB verband uitkomen. De jeugdploegen komen uit in een samenwerkingsverband met Terborg onder de naam ST Terborg/Silvolde. In het begin van deze eeuw kwam het eerste elftal nog uit in de kelderklasse. In 2001 kon het kampioenschap gevierd worden in de vijfde klasse en in 2006 het kampioenschap in de vierde klasse. In 2009 volgde promotie via de nacompetitie naar de tweede klasse en een drietal later naar de eerste klasse. De viering van het 100 jarig bestaan werd in 2015 opgeluisterd met de promotie naar de hoofdklasse via de nacompetitie door winst tegen NEC (am).

Vorig seizoen:

Na achtereenvolgens een vierde, vijfde en derde plaats in de hoofdklasse werd in het afgelopen seizoen de zevende plaats in de rangschikking behaald met 42 punten uit 30 wedstrijden en een doelsaldo van 54 voor en 46 tegen.

Dit seizoen:
Voor aanvang van de competitie kwam Silvolde uit in de voorronden van het TOTO KNVB bekertoernooi. Na winst met 0-3 in de eerste voorronde bij VEV´67 volgde uitschakeling in de tweede voorronde door een 2-3 thuisnederlaag tegen GOES.
In de Achterhoek Cup werd gewonnen van VIOD en Dieren.
In de competitie werden drie wedstrijden gewonnen (AWC uit, EHC uit en Halsteren thuis), drie keer gelijkgespeeld en twee keer (OJC Rosmalen thuis en bij Baronie) verloren. Hierdoor staat de ploeg uit Silvolde momenteel op de gedeelde 7e plaats in de rangschikking met 12 punten en een doelsaldo van 13 voor en 10 tegen.

Selectie:
Trainer Dennis van Beukering is aan zijn vierde seizoen bij de vereniging bezig dit seizoen. Hij was eerder hoofdtrainer bij Arnhem AFC en Persikhaaf FC.
De selectie bestaat uit zo´n 23 man. De halfweg de 30 zijnde Jael Krosse staat op 161 competitie doelpunten voor zijn club, waarvan drie dit seizoen. Afgelopen zondag ontbrak hij echter met nog vier andere spelers uit de selectie wegens een blessure. De huidige teamtopscorer is Wout Blasman met zes treffers.

Waar te zien:
Zal IFC voor het eerst in zijn geschiedenis een competitiewedstrijd winnen van een ploeg uit de Achterhoek en zodoende zijn 4 plaats in de rangschikking minimaal behouden of weet Silvolde zijn derde achtereenvolgende competitiewedstrijd te winnen?
De wedstrijd op Sportpark Schildman start zondag 3 november om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter R.A.H.J. Souwen uit Tilburg.

Tot Ziens!