1

SJC BRENGT IFC EERSTE COMPETITIE NEDERLAAG TOE

1tekst: Cees van Heeren
foto´s: Ab Dijksman
In Noordwijk bij SJC leed IFC zondagmiddag 15 november 2015 in zijn 10e duel de eerste competitienederlaag van het huidige seizoen. Op een winderig sportpark wonnen de Noordwijkers namelijk met 3-2.

IFC was voorafgaande aan het duel nog ongeslagen als ploeg met zowel de meeste gescoorde doelpunten en de minste tegengoals in de eerste klasse B. Deze nederlaag tegen overigens een prima tegenstander, is bovendien de 100ste reguliere competitienederlaag voor de Ambachters gemeten ingaande het seizoen 1999-2000.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerd moeten kijkende Perry van Eijken. Hij hield derhalve de al heel lang geblesseerd moeten toekijkende Stephen Emelina en Achraf el Hajouti (twee weken terug aan zijn kruisband geopereerd) gezelschap. Frits Paap had hierdoor weer een plaats in het basiselftal toebedeeld gekregen.
Bij de thuisploeg, waar volgens hun eigen zeggen 60% van de selectie uit de eigen jeugd afkomstig is, ontbrak onder andere aanvaller Dandy Steenvoorden, die vijf competitiedoelpunten achter zijn naam heeft staan.

2

IFC begon zoals gebruikelijk de laatste weken goed aan de wedstrijd. In de vierde minuut pikte Yoeri Rombouts de bal mee na een trap van achteruit, sneed naar binnen maar de doelman liet zich niet passeren in de korte hoek. En viertal minuten later werd een voorzet vanaf de rechterkant van dezelfde Yoeri Rombouts (in zijn 40e officiële wedstrijd ingaande seizoen 2014-2015) bijna door een verdediger in eigen doel gewerkt. Ook de thuisploeg liet zich hierna niet onbetuigd. Zo moest onder andere onze keeper Bas van Zee een schot van Verweij met zijn vuisten onschadelijk maken.
Eigenlijk kan gezegd worden, dat in de eerste helft de wedstrijd ongeveer gelijk op ging en beide ploegen wat kansen creëerden. Iets over halfweg kwam IFC echter wel op voorsprong door een geplaatst schot van Danny Slingerland vanaf de rand zestienmeter. Dit was zijn 10e officiële doelpunt voor de rood zwarten met ingang van het seizoen 2014-2015. Enkele minuten daarna speelde Brian Leons, aangespeeld door Ufuk Akkanoglu, zich tussen drie man in vrij maar de ingeschoten bal verdween naast het doel. Tot slot had de doelman van SJC moeite om een kiezelharde vrije trap vanaf ruim 30 meter van Yoeri Rombouts te stoppen. Maar zoals gezegd liet de thuisploeg ook van zijn kunnen zien. Zo kon een kopbal van Verhoek op de lijn door een verdediger gekeerd worden.

3
De rust brak aan met de minieme 0-1 voorsprong voor IFC.

Enkele minuten na de thee was SJC trefzeker. Centrumverdediger Verhoek kopte na een vrije trap deze keer wel de gelijkmaker binnen. IFC raakte de regie kwijt, het middenveld werd overlopen en SJC combineerde naar hartenlust. Binnen 20 minuten na de rust verhoogden en zeker niet onverdiend Stef van der Zalm en Rick van Dijk de stand naar 3-1. In twintig minuten tijd trok het thuisteam de wedstrijd derhalve volledig naar zich toe. Hierna en wellicht te laat kwamen twee verse krachten in het veld. Gelli Koy-Kulonga (zijn 10e officiële optreden) ging de aanval versterken en Murat Degermenci bracht de broodnodige en daarvoor wat ontbrekende agressiviteit op het middenveld. Hij had ook een kans om te scoren, maar dat lukte niet. Zijn agressiviteit leverde hem ook een tweetal gele kaarten op, waardoor hij in blessuretijd iets eerder mocht gaan douchen dan zijn teamgenoten. In de daarna nog resterende blessuretijd scoorde IFC nog wel via Brian Leons, maar dat was niet genoeg om de eerste verliesbeurt in deze competitie te voorkomen.

4

Doordat koploper Boshuizen zijn wedstrijd wel won, is het gat met deze ploeg gegroeid naar vier punten. IFC blijft overigens wel gewoon op de tweede plaats staan.
Volgende week zondag 21 november heeft IFC geen competitieverplichtingen, maar treedt het in de derde ronde van de KNVB beker district Zuid 1 om 14.30 uur aan bij Oosterhout (zondag derde klasse).
SJC – IFC: 3-2 (0-1)
25. 0-1 Danny Slingerland, 48. 1-1 Mike Verhoek, 62. 2-1 Stef van der Zalm, 65. 3-1 Rick van Dijk en 90+3. 3-2 Brian Leons.
De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Danny Versluis, Ronnie Nouwen, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Frits Paap (70. Gelli Koy-Kulonga), Ozan Cimen, Mike van Dongen (83. Sven Post), Brian Leons en Ufuk Akkanoglu (70. Murat Degermenci).