Sliedrecht JO15-6 – IFC JO15-5 : 2-6, 26-11-2016

Op een koud sportpark de Lockhorst waar de rijp nog over de velden glinsterde mochten onze mannen zich opmaken voor een lekker potje voetbal. De eerste minuten van de wedstrijd was IFC veel sterker met enkele goede kansen. Bij de eerste de beste corner voor Sliedrecht werd de bal ongelukkig door Wouter in eigen doel gewerkt, hiervan nog enigszins van slag werd het vrij snel 2-0 voor Sliedrecht.

Na de pauze kwamen de boys getergd uit de kleedkamer, binnen no-time was het 2-1 door Jerry, uw verslaggever van dienst miste dit doelpunt, hij zat namelijk nog aan de koffie. De 2-2 kwam uit een identieke situatie als de 1-0 voor Sliedrecht, een corner van Jerry werd door de keeper van Sliedrecht in eigen doel gewerkt. Onze mannen kregen hierna de smaak te pakken, Dylan scoorde de 3-2, dat het elftal een echt team is bleek wel, de wissels kwamen het veld in gesprint om mee te delen in de feestvreugde. De mooiste doelpunten waren de 2-4 en 2-5, identieke goals met weergaloos positiespel, de 2-4 een mooi pass van Dominiek op Jerry die weer voor gaf op Dylan, de 2-5 hetzelfde maar dan via Patrick, Rick en weer Dylan die er alleen maar zijn voet tegenaan hoefde te plaatsen. Als toetje werd het zelfs 2-6 door een doelpunt van Jerry. De mannen boekten uiteindelijk een verdiende zege maar makkelijk was het zeker niet, in het vervolg liever wat minder spanning voor de aanwezige toeschouwers.

Conclusie van de dag: matige eerste helft, sterke tweede helft met bij vlagen zeer goed positiespel, als dit tot het einde van de competitie kan worden volgehouden dan kan het nog een spannende ontknoping worden.

Komende zaterdag spelen we de volgende competitiewedstrijd om 12:30 uur uit tegen Rijsoord – om 12:00 uur verzamelen in Ridderkerk.

We liggen goed op schema voor een mogelijke titel, maar alles bepalend is de wedstrijd van 10 december tegen Oranje-Wit. Laten we komende zaterdag – als de weersomstandigheden het toelaten – ons spel spelen en wederom met een mooie overwinning het veld verlaten.

Het gaat echt heel erg goed en iedere week worden de spelers beter que conditie en techniek en de uitslagen bewijzen dat JO15-5 een echt team is met vele meelevende ouders langs het veld – supergoed!

Vanavond en donderdag een lekkere, frisse training – geen korte broeken meer! – en dan zien we elkaar zaterdag om 12 uur in Ridderkerk!