Spannende wedstrijd in Heerlerheide

tekst: Cees van Heeren

In Nederland is de eindfase in het voetbal aangebroken. Veel mensen in de regio Rijnmond vragen zich af, zal Feyenoord zondag al kampioen van Nederland worden in het profvoetbal.
Maar ook bij de amateurs is de beslissende fase aan de orde, want er resteren nog maar twee wedstrijden.
In de hoofdklasse B van het zondag amateurvoetbal is de kampioen met Blauw Geel´38 al bekend, maar de verdere beslissingen omtrent deelname aan nacompetities en over de directe degradatie dienen nog te vallen. IFC staat momenteel op de negende plaats in de ranglijst en heeft daardoor liefst zeven ploegen onder hen staan. Toch kan het de laatste twee wedstrijden nog niet probleemloos uitvoetballen. De punten verschillen met de ploegen onder hen zijn gering.
In de laatste uitwedstrijd van het seizoen treft het in Heerlerheide Groene Ster een ploeg die op de 13e plaats staat in de stand met vier punten minder dan IFC.
Het belooft in Limburg voor beide ploegen een spannende wedstrijd te worden. Bij een overwinning verzekert IFC zich op eigen kracht van het volgend seizoen weer uitkomen in de hoofdklasse. De thuisploeg staat thans onder de nacompetitiestreep en is alleen gebaat met een overwining.

Dit seizoen:

Vorig seizoen eindigde Groene Ster op de 11e plaats in de hoofdklasse.
Momenteel neemt de ploeg dus de 13e plaats in de rangschikking in. In de door hen 28 gespeelde wedstrijden behaalden zij 31 punten door middel van 9 overwinningen en 4 gelijke spelen, 15x stapten ze als verliezer van de velden. Het doelsaldo met 35 voor en 50 tegen is negatief.
Thuis behaalden ze het merendeel van de punten, 21 namelijk. Op het eigen veld werd wel vijf maal verloren (van Blauw Geel, DESO, Gestel, Nuenen en Vlissingen).
Na een slechte eerste periode (16e) volgde een prima tweede periode (4e). Momenteel wordt in de derde periode een middenmoot plaats (9e) ingenomen.
In de 1e voorronde om de KNVB beker werd in augustus 2016 thuis van het in de zaterdag 3e divisie uitkomende Rijnvogels met 0-2 verloren. In het KNVB bekertoernooi van district Zuid 2 werd achtereenvolgens gewonnen van Heksenberg, Lindenheuvel-Heidebloem en DESO. In de kwartfinale viel het doek na 2-1 verlies tegen ZSV.

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde Groene Ster 13 competitiewedstrijden, waarin 17 punten werden verzameld. In de maand april werd verloren bij OSS1920, DOSKO en afgelopen zondag bij DHC (na 1-2 voor gestaan te hebben). Er werd wel bij DESO (0-2) gewonnen en thuis van Halsteren (2-0).
De in de heenwedstrijd meer als aanvallende middenvelder spelende Roel Schirra is teamtopscorer met 10 treffers. Aanvaller Ricardo Geurts is goed van 7 competitietreffers.

Historie:
De historie tussen Groene Ster en IFC is beperkt tot die van de heenwedstijd in de huidige competitie. In de aanvangsfase begin december 2016 kwam IFC via Akin Arslan op voorsprong, maar Roy Janssen (zijn enige competitiedoelpunt) zorgde voor een gelijke stand met de rust. Beide ploegen hadden na de rust de overwinning naar zich kunnen toetrekken. Enkele minuten voor het eindsignaal bezorgde Marwin Richard de Ambachters de 2-1 overwinning.

Waar te zien:
Het belooft een spannende wedstrijd te worden in Zuid-Limburg. Beide ploegen, die geen geschorste spelers hebben, zijn gezien de stand op de ranglijst zeer gebaat met een overwinning.
De wedstrijd op Sportpark Pronsenbroek aan de Hei Grindelweg 66 te 6414 BT Heerlen begint zondag 7 mei 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter R.J.A. Gansner uit Zandvoort om 14.30 uur.

Tot Ziens!