Spelregelbewijs

Sinds het seizoen 2014/2015 moeten tweedejaars B-spelers en dus sinds dit seizoen tweedejaars O17 spelers (JO17 en MO17) het zogenaamde spelregelbewijs halen. De KNVB stelt dit als eis om te mogen voetballen! Een groot aantal spelers reageert goed op de uitnodiging om te registreren en beginnen op tijd aan het halen van het bewijs.

Als je begint krijg je een aantal oefeningen waarin je leert wat de regels zijn van het hedendaagse voetbal. Na 5 levels oefeningen mag je examen doen en dan heb je het noodzakelijke spelregelbewijs. Zonder dit bewijs dat je de regels kent ben je vanaf komend seizoen niet meer speelgerechtigd.

Het record staat op 40 minuten voor de vijf levels en het examen en een ander record is twee jaar, waarbij de betrokken spelers daadwerkelijk stoppen met voetballen. De stand nu is dat er nog drie spelers/speelsters bezig zijn met oefenen en nog negentien (19) spelers/speelsters de uitnodiging nog steeds niet geaccepteerd hebben en er twee spelers/speelsters niet meer speelgerechtigd zijn.

Ik heb zojuist weer (voor de vijfde en laatste keer) de activeringsbrief van de KNVB gestuurd naar de treuzelaars. Als je tweedejaars O17 bent en je hebt nog geen uitnodiging gehad, dan kun je dat aangeven via spelregelbewijs@ifc-ambacht.nl dan zal ik je een mail sturen met de activeringscode en je e-mailadres in de administratie van de KNVB aanpassen. Doe jezelf een lol en ga aan de slag. Het is helemaal NIET moeilijk! En ik beschouw dit als een vriendelijke laatste waarschuwing, want jullie zijn oud en wijs genoeg om dit zelfstandig op te pakken…… Succes met het halen van het spelregelbewijs.

Jacques Grossouw
Jeugdvoorzitter