logo

Spelregelbewijs – de stand van zaken

logoNaar aanleiding van de trieste afloop van gewelddadigheden op het voetbalveld heeft de KNVB vorig jaar het spelregelbewijs geïntroduceerd. Tweedejaars B-spelers en B-speelsters zijn verplicht om dit spelregelbewijs te halen. Dit doe je door je te registreren (iedereen heeft inmiddels een registratiecode ontvangen) en vervolgens moet je vijf levels doorlopen. Je krijgt meerkeuzevragen en filmpjes te zien en je moet binnen een (ruime) tijd een antwoord aankruisen. Na het vijfde level volgt een examen van 20 vragen waar je er 18 goed van moet hebben.

Als je het niet haalt mag je het blijven proberen.

De snelste deelnemer tot nu toe is Birgit Schutte, die er 40 minuten over gedaan heeft. De langzaamste deelnemers doen er maanden over. Met name het vijfde level is voor sommigen moeilijk. Maar uiteindelijk wel te doen.

Een aantal spelers/speelsters is niet van plan om het spelregelbewijs te halen, bij voorbeeld omdat ze denken te stoppen met voetballen. Bedenk dat het gratis is, goed te doen is en dat als je op een gegeven moment toch weer wilt gaan voetballen je het ineens in een week moet halen terwijl je nu volop tijd hebt en het in je eigen tempo kunt doen. 

Als je het spelregelbewijs niet haalt ben je niet langer speelgerechtigd. Sta je in dat geval toch op het wedstrijdformulier, dan krijg je eerst een waarschuwing en na enige tijd een boete. 

Kortom:

1) registreer je
2) ga door de levels
3) doe examen
4) meld dat je geslaagd bent via commissie.secretariaat@ifc-ambacht.nl

Lukt het registreren niet? Voer via knippen&plakken het wachtwoord in. De KNVB gebruikt een heel vervelend lettertype waardoor de i, 1 en L erg op elkaar lijken. Lukt het dan nog niet dan kun je via bovenstaand e-mailadres om hulp vragen.

De stand van zaken op dit moment is dat er

2 spelers niet langer speelgerechtigd zijn. Eentje heeft al twee maanden het vijfde level en mag examen doen.

11 spelers/speelsters zijn geregistreerd en zijn bezig.

16 jongens en 9 meisjes zijn nog niet geregistreerd