Sportpark Schildman derby in beker

In de tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi staat er op zaterdag 8 september in de gemeente Hendrik Ido Ambacht op Sportpark Schildman een heuse derby op het programma.
Het eerste zaterdag elftal van IFC ontvangt dan namelijk het tweede elftal van buurman ASWH.

De beide teams
IFC
Afgelopen seizoen 2017-2018 eindigde de ploeg van IFC op de 8e plaats in de 3e klasse C van Zuid 1 met 33 punten uit 26 wedstrijden. Dit seizoen komt IFC wederom uit in dezelfde afdeling.
Virgil Breetveld is voor het 2e seizoen de trainer en zag in de overschrijvingsperiode liefst 8 spelers ergens anders emplooi zoeken. Wel kon het team twee nieuwe keepers in de personen van Sander van Strien (Groote Lindt) en Karsten van der Velde (Papendrecht) verwelkomen. Van tegenstander ASWH 2 kwam de multifunctionele Petti Joao over. Tot slot kwamen er een groot aantal talentvolle junioren over. Voorafgaand aan de bekerwedstrijden speelden ze oefenwedstrijden tegen GSC/ODS (8-1), HSSC´61 (3-3), Strijen (2-1) en DHV (0-5).
In de eerste poulewedstrijd won het team met 1-2 bij het één klasse hoger spelende Wieldrecht door doelpunten van Kegge en Nzojyibwami.

ASWH 2
Afgelopen seizoen 2017-2018 eindigde de ploeg van ASWH op de 3e plaats in de reserve hoofdklasse van Zuid 1 met 54 punten uit 30 wedstrijden. Dit seizoen komt ASWH 2 wederom uit in dezelfde, de hoogst mogelijke voor tweede teams, afdeling
Trainer Gokan Akgoz kwam over van Spartaan´20 en zag vier spelers blijven en verwelkomde tien nieuwe spelers en tevens 8 spelers overkomen van de junioren.
Voorafgaand aan de bekerwedstrijd speelden ze oefenwedstrijden tegen DVV´09 (4-1), SCO´63 (8-0), FC Gravezande 2 (4-4).
In de eerste poulewedstrijd speelde het team thuis met 1-1 gelijk tegen ZBC´97, doelpuntenmaker Vooges.

Historie
In dit bekertoernooi troffen beide teams elkaar één keer eerder. In het seizoen 2015-2016 eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zaterdag 8 september om 15.15 uur. Bij een overwinning voor het licht favoriete IFC is de tegenstander in ieder geval uitgeschakeld voor poulewinst. Bij een gelijkspel of winst voor ASWH 2 zal de beslissing over de winnaar van de poule, diegene die verder gaat bekeren, vallen na de derde speelronde op 15 september.
Wij hopen veel belangstellenden te verwelkomen bij deze derby.

Cees van Heeren