STRIJD OM NACOMPETITIEPLAATS TE ONTLOPEN

tekst Cees van Heeren
Op de voorlaatste competitieronde kan de beslissing over het kampioenschap vallen, maar de strijd om de twee nacompetitieplaatsen te ontlopen zal echter volledig tot ontbolstering komen. De vier ploegen, die namelijk voor deze twee plekken in aanmerking komen treffen elkaar. Vlissingen (23 punten) ontvangt Leonidas (25 punten) en IFC ontvangt RKAVV (beide 25 punten).
De winnaar van beide duels kunnen derhalve zeer goede zaken doen.

De tegenstander RKAVV:
De Rooms-Katholieke Aloysius Voetbal Vereniging (RKAVV) bestaat sinds 10 januari 1922. Het eerste team werd in het seizoen 2001-2002 kampioen in de tweede klasse en komt daarna deze eeuw minimaal op het eerste klasse niveau uit. Dit seizoen spelen ze voor het vierde seizoen achter elkaar in de hoofdklasse. Dit betekent, dat er ook in het vorige seizoen, toen in de hoofdklasse A werd gevoetbald. In 26 wedstrijden behaalden zij 41 punten. Dit was goed voor een negende plaats in de eindstand.

Dit seizoen:
Zoals geschreven heeft RKAVV dit seizoen tot nog toe 25 punten behaald en een negatief doelsaldo van -11. Dit is wel het beste doelsaldo van de vier ploegen die strijden om de nacompetitie te ontlopen. Hierdoor staan ze op de 11e plaats in de stand.
Van de 25 punten werden er door de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci in de uitwedstrijden de meeste punten behaald, 13.
De ploeg uit Leidschendam kent met Huyuk een geschorste speler. Teamtopscorer is de balvaardige en vrije trap specialist Hamza Boukhari met 8 doelpunten.

Historie:
De eerste bekendheid met RKAVV voor IFC is gelegen in het seizoen 2014-2015 in de eerste klasse. RKAVV werd toen kampioen en IFC eindigde op de derde plaats. Op 22 maart 2015 troffen beide teams elkaar en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel met doelpunten van Leons en Steffens.
In oktober 2016 troffen beide teams elkaar voor het laatst in Hendrik Ido Ambacht. De Amachters trokken toen met 4-2 aan het langste eind door doelpunten van Slingerland, Emelina, Arslan en Richard.
Tot slot troffen beide teams elkaar in de huidige competitie in Leidschendam. Na een goede eerste helft, die met een 0-2 (doelpunten: Grootenboer, Castillo) voorsprong werd afgesloten won IFC de wedstrijd met 1-3 (doelpunt in blessuretijd El Bannasri). De genoemde Boukhari scoorde tegen.

Waar te zien:
Zoals de trainer van RKAVV zegt: Er telt in deze wedstrijd maar één ding, DE VOLLE WINST PAKKEN.
Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Kom dus kijken en uw ploeg aanmoedigen!
De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 19 mei om 14.00 uur onder leiding van scheidsrechter A.J.F. Midden uit Heteren.
Tot Ziens!