Strijdend JO17-2 pakt strijdend 3 terechte punten.

tekst: Meino Boon

Afgelopen zaterdag speelden we met JO17-2 (beter bekend als B2) tegen De Zwerver JO-17 1. Na de verrassende 3-3 vorige week tegen Oranje Wit JO17-3 moesten we tegen een ploeg dat dit seizoen in de beker en competitie nog niet had verloren.

Overigens was de puntdeling verrassend vorige week, omdat we zonder (echte) keeper en met 2 spelers van JO17-3 op pad gingen. De gasten van de B3 deden het prima en ook Joey stond zijn mannetje in het goal. Toch is het natuurlijk wel jammer dat een keeper van een ander team niet bij ons wilde keepen. Maar goed, dat was vorige week. Nu naar deze week.

Ook nu moesten we het nodige improviseren. De meeste spelers hadden niet getraind in verband met een buitenlandse reis en daarnaast was Steijn geblesseerd en had Remi een verjaardag. Dat was misschien ook wel de reden dat het in het begin even zoeken was.

De opbouw was wel aardig, maar het vervolg liep niet helemaal lekker. Sommige acties werden iets te ver doorgevoerd of kozen sommige spelers eerst voor een actie, in plaats van het direct doorspelen naar de vrije speler. Hierdoor golfde het spel heen en weer, zonder dat beide ploegen echt heel gevaarlijk waren. Vintin kreeg een paar afstandsschoten, maar kon ze makkelijk pakken.

Wij kwamen ook niet verder dan een paar gevaarlijke voorzetten en een schot voorlangs. Naarmate de eerste helft vorderde kregen we het wat lastiger en had De Zwerver een overwicht en ze kregen ook een behoorlijke kans en schoten ze een vrije trap op de lat. Maar verder kwamen ze niet en we gingen rusten met een 0-0 stand.

In de rust namen we nog even de tactiek door. Iets feller de duels in en meer over de grond spelen, in plaats van de lange bal. Daarnaast moet Rik de strijd staken. De tweede helft startten we prima. Er werd beter gevoetbald en de duels werden wat feller. Dat leidde links en rechts ook tot irritatie. Na een fel duel, duwde Max zijn tegenstander weg en kreeg rood. Tsja, daar sta je dan met 10 man met nog ruim een half uur te gaan. Zou dat goed aflopen?

Na de rode kaart pasten we het team niet aan. We gingen achterin 1 tegen 1 spelen en gingen vol op de aanval spelen, we hadden immers niet veel meer te verliezen. En bij de overige 10 spelers gingen de mouwen nog verder omhoog. Bovendien brachten we de snelle Max in, zodat we nog meer gevaar voor de goal van de Kinderdijkers stichten. De Zwervers kregen het met de minuut moeilijker, de goal hing in de lucht. Twee schoten van afstand van Joey ging op de paal en werd met pijn en moeite gered door de keeper. Daarnaast kwamen we steeds een teentje tekort om op voorsprong te komen. Een enkele keer kwamen de gasten er gevaarlijk uit. Alhoewel gevaarlijk…. Thom, Benjamin en Lars waren de aanvallers de baas en ook Vintin was bijzonder alert.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd ging Max er weer vandoor en werd met een keurige sliding afgestopt. Maar de scheids zag het anders en legde de bal op de stip. Max nam de verantwoordelijkheid en nam de elfmetertrap. Maar de oude wet dat je bij een overtreding tegen je, nooit zelf de penalty moet nemen, was vandaag zeker van kracht en Max miste. Helaas. Maar zeven minuten voor tijd kwam dan toch gerechtigheid. Een corner bleef een beetje hangen in de zestien Lars en Taha waren er als de kippen bij en Taha schoot hard tegen de onderkant van de lat en de bal stuiterde op, voor of achter de lijn. Volgens de IFC-ers achter de lijn, volgens alles wat de Zwervers lief heeft voor de lijn. De scheids was er duidelijk in en die vond de bal achter de lijn en dus kwamen we op 1-0. Op dat moment volledig verdiend, want er was maar één ploeg die aan het voetballen was. Met nog zeven minuten op de klok, konden we nu dus wel een offensief van de rood-zwarte tegenstander verwachten. Maar die kwam er niet, want de pijp was leeg bij de gasten. We kwamen dus niet echt meer in gevaar. Na een paar minuten blessuretijd floot de scheids het verhitte potje af.

Na het gelijke spel vorige week pakten we drie prachtige punten in een waar voetbalgevecht, dit tot grote frustratie van onze opponent die de nederlaag maar moeilijk kon verkroppen (en dit iets te duidelijk liet merken). Volgende week wacht de volgende JO-17 1 team: GSC/ODS. Dan maar eens kijken of we weer zo’n prachtige pot op de mat kunnen leggen.

Rest me nog een paar bedankjes eruit te gooien. Ten eerste jeugdcoördinator Dick Kleinsma die koste noch moeite heeft gedaan om een scheidsrechter te vinden, waardoor we zaterdag in de wei konden staan. Uiteraard dus ook de scheids die bereidt was om direct na zijn wedstrijd, gelijk een wedstrijd wilde fluiten. Daarnaast bedanken we onze shirtsponsor Digital Media en Zo die ons in het begin van het seizoen heeft voorzien van een prachtig tenue en het bedrijf Interdam die ons heeft voorzien van 12 gloednieuwe ballen. Daarvoor onze grote dank.