Stuntploeg IFC ME1 verrast op Pinkstertoernooi bij DSVP

Na de spectaculaire winst in de laatste competitiewedstrijd en het veroveren van de 5e plek wachtte op 2e Pinksterdag het toernooi bij DSVP in Pijnacker. Grote vraag was of dat de ploeg zich weer zou kunnen opladen voor de krachtmetingen tegen de ploegen uit de regio Den Haag en Rotterdam. Zouden de dames zich niet het hele weekend zich te buiten hebben laten gaan de champagne en het uitgebreid tot laat feesten van de wereldprestatie van slechts twee dagen geleden? Zou het vroege vertrek leiden tot vermoeide ogen en benen? Uw verslaggever had de vakantieschoenen al aan gedaan na de laatste wedstrijd en de hangmat al uitgehangen. Al mijmerend over de mooie zomervakantie werd aangereden naar Pijnacker met de verwachting een heerlijke rustige en ontspannende ochtend te hebben. Dat bleek anders te gaan lopen, maar om kwart voor 8 was iedereen nog ongewis hier van.

Annelie was ook bereid om vroeg uit de veren te komen om de ploeg extra te versterken. Helemaal top ! Zo vroeg op de ochtend was het al een gekrioel van mensen op het sportcomplex dat vlak voor de start werd getrakteerd op een fris lentebuitje. Bij de start van de 1e wedstrijd tegen de thuisclub DSVP was de ploeg nog niet helemaal wakker en scherp. Binnen 40 seconden was daar een ver schot dat op het veld extra vaart mee kreeg en in de goal verdween. Een snelle en onnodige achterstand die de ploeg weer even wakker schudde. In het restant van de wedstrijd liet de ploeg de nodige veerkracht weer zien. Het spel was weer als vanouds. De combinaties vlogen over het veld met weer de nodige kansen tot gevolg. Alleen in de korte speeltijd van circa 12 minuten lukte het niet meer om de schade repareren. Een schlemielige 1-0 nederlaag door het niet scherp starten.

In de 2e wedstrijd is aangegeven dat er nu wel meteen vanaf de start scherp gespeeld moet gaan worden. Het team zou laten zien wat ze werkelijk kunnen. SVS werd het slachtoffer van deze dadendrang. Een scherp en goed samenspelend ME1 was de baas op het veld. Alleen bleven de doelpunten weer lang achterwege. Schoten van Madelief en Femke na mooie aanvallen werden net gekeerd door de keepster. Totdat de bal over de linkerkant in één keer prachtige werd overgespeeld naar Maisoen. Die stond vlak voor de goal en nam de bal aan. De verdediger probeerde het nog, maar was te laat. Ze schoot hard en de bal verdween schitterend via de binnenkant van de paal in de goal ! Een meer dan terechte voorsprong en het allereerste doelpunt van Maisoen ! Gefeliciteerd ! Dit gaf de ploeg extra moed en nog meer inzet waardoor kort daarna Kim via de linkerkant naar binnen kon komen en heerlijk de bal binnenschoot. Een mooie 2-0 winst hield de ploeg in het toernooi.

De 3e wedstrijd was tegen Maasdijk op het hobbelige gras. Ook nu was de jonge ploeg qua voetbal de meerdere. Technische individuele hoogstandjes werden afgewisseld met mooie combinaties. Kansen en mogelijkheden weer te over waarbij het laatste beetje kracht of geluk net ontbrak. Een schot van Lieke na een wervelende combinatie ging net langs de verkeerde kant van de paal. Annelie had een prima individuele actie en kon alleen in het uiterste door de 4e verdediger tegen gehouden worden. Lang bleef de stand 0-0 totdat Maasdijk in een moment van onachtzaamheid in de verdediging een vrije doorloop kreeg. Goed uitkomen van Mare en het toesnellen van verdedigers maakten net dat de kans onschadelijk gemaakt kon worden. In de allerlaatste seconden schoot de keeper van Maasdijk de bal direct in de voeten van Bente. Die moest snel handelen en schoot de bal weer het lege doel. Helaas net naast waardoor de brilstand leidde tot een puntendeling. Drie gespeeld en alle smaken in de puntentelling is er geweest.

Bij de overige wedstrijden werden ook vele gelijke spelen behaald waardoor een winstpartij snel leidt tot een forse stijging op de ranglijst. Met die wetenschap werd in de 4e partij tegen Zestienhoven alles op alles gezet om de winst binnen te halen. Deze ploeg werd compleet van de mat gespeeld door een scherp en gretig ME1. Keepster Mare heeft 2 ballen te doen gehad. Alleen weer die treffers die toch een belangrijk onderdeel vormen van het geheel. Totdat een afspringende bal in de buurt van Esmee kwam die was doorgeschoven. De afstand was misschien wel ruim 20 meter, maar ze nam de bal toch heerlijk op haar pantoffel en legde al haar wilskracht en frustraties in dat schot. Met grote vaart ging de bal richting rechter kruising…. En nu eindelijk na al die vorige keren ging het schot ook daadwerkelijk in de kruising !! Een schitterend allereerste doelpunt dat een fijne beloning is voor Esmee. Dit was ook de beslissende treffer waardoor de ploeg opeens in de race was voor de toernooiwinst ! Dit tot grote vreugde van alle speelsters die uitbundig de prestaties vierden onder luid gejuich van de fanatieke aanhang.

De 5e en laatste wedstrijd is ook meteen tegen de medekoploper VOC die aan een gelijkspel genoeg zou hebben voor de 1e plek. Zou de ploeg de spanning aan kunnen? Om die spanning te doorbreken werd iets ludieks verzonnen. Carmen is van de veldspeelsters de enige die nog niet heeft gescoord. Onder luid gejoel deden Marco en Robert een toezegging dat de één bij een goal van Carmen naar huis zou lopen en de ander zou in adamskostuum over het veld heen rennen. Dit zag alle meiden en m.n. de vrouwelijke supporters natuurlijk wel voor zich ! Voor het eerste op de dag ging de yell “Winnen, winnen, winnen, doe je met vriendinnen” over het veld. Helaas werd alleen al wel snel duidelijk dat deze tegenstander een maatje te groot zou zijn. Die ploeg was net wat feller en sterker en speelde ook goed met elkaar over. IFC ME1 kreeg nog een paar kleine kansjes, maar verder stond de ploeg flink onder druk. Ook het vooruitzicht bij de activiteiten bij een goal van Carmen mocht niet baten. Een 2-0 nederlaag maakte een eind aan de titelaspiraties, waardoor de 1e plek ook daadwerkelijk bij de sterkste ploeg terecht kwam.

Desalniettemin was die teleurstelling snel weg omdat duidelijk werd dat de ploeg een prachtige, maar ook toch wel onverwachte 2e plek had bereikt. Dit is een wereldprestatie die past in het seizoen van ME1. Ook tegen de vier andere ploegen was ME1 weer voetballend zeer sterk en indrukwekkend. De supporters van de andere ploegen waren ook weer onder de indruk. Prima gespeeld en onder luid gejuich kon de ploeg bij de prijsuitreiking de dik verdiende 2e prijs ophalen. Goed gedaan, alleen dit maakt natuurlijk wel dat de verwachtingen voor het thuistoernooi bij IFC op zaterdag de 21e wel fors omhoog gaan. Bij de bookmakers is ME1 met stip gestegen naar de status van één van de favorieten voor de eindzege. Uw reporter ligt graag in de hangmat te dromen over de vakantie, maar na de wereldstunt van deze dag komt hij er graag nog één keer uit.