Team van Adri van Tiggelen oefen tegenstander van zondag 1

In de derde oefenwedstrijd van het seizoen in de voorbereiding op het tweede achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse speelt IFC Zondag 1 weer een thuiswedstrijd.

Op zondagmiddag 13 augustus om 14.00 uur is het team van cvv Zwervers getraind door oud Nederlands elftal speler Adri van Tiggelen de tegenstander.

In het afgelopen seizoen degradeerde de ploeg uit Capelle aan den IJssel uit de zondag eerste klasse. In 26 wedstrijden behaalden ze 19 punten door 4 overwinningen en 7 gelijke spelen. Hiermee werden ze 14e en laatste.

De selectie van cvv Zwervers (bestaande uit 1e en 2e team) kon in de overschrijvingsperiode in totaal 17 nieuwe spelers verwelkomen. Doordat er ook 21 spelers van de selectie bleven, kan trainer van Tiggelen dus kiezen uit in totaal 38 spelers. Uiteraard komen niet alle 38 spelers naar H.I. Ambacht. Een gedeelte traint op het eigen sportpark.

In de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 troffen beide teams elkaar in competitieverband in de eerste klasse. De balans in deze wedstrijden is duidelijk in het voordeel van IFC. Immers thuis werd beide keren met 2-1 gewonnen. Ook in de beide uitwedstrijden bleef IFC toen ongeslagen (2-2 en 2-0).
Zal IFC de ongeslagen reeks tegen deze tegenstander kunnen voortzetten en de derde oefenwedstrijd van het seizoen met een positief gevoel kunnen afsluiten? Of zal cvv Zwervers in zijn eerste oefenwedstrijd van het huidige seizoen en na drie trainingen in de benen voor een surprise kunnen zorgen.

Wie wil komen kijken is zondagmiddag om 14.00 uur van harte welkom op Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht. De kantine is open, de koffie wordt vers gezet en het bier staat koud.
Tot Ziens!

Tekst: Cees van Heeren