Teleurstellende paaswedstrijd bij DHC voor zondag 1

tekst: Cees van Heeren
foto´s: Aad van der Knaap

IFC schoot twee paasballen in het doel van tegenstander DHC. Toch heeft het inhaalduel op 2e paasdag voor IFC geen punten opgeleverd. In een teleurstellende wedstrijd werd namelijk met 5-2 verloren. De achterstand bij de rust bedroeg al 3-0. Als er plannen waren om de wedstrijd om te draaien, kon dit plan al binnen 20 seconden na het begin van de tweede helft in de prullenbak door een nieuw tegen doelpunt.

Dat uiteindelijk de tweede helft met een gelijkspel kon worden afgesloten is een feit, dat geen punt oplevert. Door deze nieuwe nederlaag neemt IFC de gedeelde plaatsen 7 t/m 10 in met drie andere ploegen waaronder tegenstander DHC, allen met 34 punten. De voorsprong op de ploeg die op de 13e nacompetitieplaats staat (Groene Ster) bedraagt met nog vier wedstrijden te spelen zes punten.

Trainer Jack van den Berg voerde ten opzichte van vorige week één wijziging door in zijn basisformatie. Marwin Richard kreeg als aanvaller de voorkeur boven Brian Leons, die daardoor op de reservebank begon.

Het sportpark en de kantine van DHC ademt veel nostalgie uit naar vervlogen glorieuze perioden. Het aanwezige kapitaal wordt echter aangewend voor de spelers op het veld, waaronder eenmalig Nederlands elftal internationaal Denneboom en veel minder voor het onderhoud van de deze in potentie prachtige accommodatie. DHC beleeft wel dit seizoen een teleurstellend seizoen, zeker ten opzichte van het vorige seizoen, toen men tweede eindigde in de hoofdklasse tussen de huidige koplopers in de derde divisie De Dijk en Westlandia in.

IFC begon de wedstrijd overigens geeneens zo slecht. Integendeel de eerste mogelijkheid om tot scoren te komen was voor onze Ambachtse brigade. De poging van Marwin Richard op aangeven van Perry van Eijken ging echter naast. Bij de eerste de beste aanval van de thuisploeg scoorden zij via Romano Denneboom echter de 1-0. Enkele minuten hierna, had de wedstrijd wellicht heel anders kunnen gaan verlopen. Marwin Richard werd namelijk door een verdediger aangetikt in het strafschopgebied. Deze overtreding werd echter door de arbitrage met de mantel der liefde bedekt (was het te vroeg voor een penalty of werd de lange aanvaller overdreven vallen verweten, wij weten het niet). Maar als er wel een terechte penalty zou toegekend zijn, had er zeer waarschijnlijk een gelijke stand op het scorebord komen te staan. Niet lang na deze situatie was het aanvoerder Tromp, die op aangeven van Vissers voor een 2-0 achterstand zorgde. Hoewel IFC in het vervolg van de eerste helft zeker qua veldspel niet onderdeed voor de gastheren, was het aanvallend onmachtig. De Ambachtse supporters hoopten dan ook met slechts een 2-0 achterstand te kunnen gaan rusten. Helaas gebeurde dit niet. Op slag van de rust stelde Denneboom college aanvaller Romeijn in staat om de 3-0 aan te tekenen.

Na de rust volgend op de zeer teleurstellend verlopen eerste helft verschenen er bij IFC twee andere spelers aan de aftrap in de personen van Brian Leons (aanvaller) en Chayo Maria (linksback). Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu waren gewisseld. Uiteraard was er in de rust een plan uitgedacht hoe de uitslag van de wedstrijd nog ten goede gekeerd kon worden. Echter binnen 20 seconden kon dit plan de prullenmand in. De verdediging van IFC werd kinderlijk eenvoudig uitgespeeld en Vissers passeerde keeper Bas van Zee voor de vierde keer.
Hiermee was uiteraard de wedstrijd gelijk in een definitieve plooi gevallen. Maar vijf minuten later gloorde er opeens een spoortje van hoop bij de supporters. Na een goede aanval legde Marwin Richard (25e wedstrijd) de bal vanaf de achterlijn terug op aanvoerder Danny Slingerland, die zijn zesde competitie treffer van dit seizoen kon laten optekenen. Was dit het begin van een wende? Nee, een vijftal minuten later stond de marge weer op vier. Aangespeeld door Vissers denderde Denneboom langs Chayo Maria en schoof de bal binnen voor de 5-1. Dat na een overtreding op Danny Slingerland de nu wel toegekende penalty door Yoeri Rombouts onberispelijk werd binnengeschoten voor de 5-2 was slechts voor de statistieken van belang. In het resterende bijna half uur kabbelden de minuten voorbij met als enige positieve oprisping in de wedstrijd gezien door een IFC bril, een 100% kans vijf minuten voor tijd voor Brian Leons, die hoog over het doel geschoten werd.

Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 5-2 nederlaag voor IFC, dat uit de laatste vier wedstrijden slechts één punt wist te veroveren. Echter alle IFC´ers kunnen zich vasthouden aan de regel, dat aan elke negatieve reeks ooit een eind komt. Als laatste voorbeeld daarvoor tegenstander DHC, dat de vier laatste competitiewedstrijden had verloren.

Volgende week zondag 23 april de eerste kans om de negatieve reeks te doorbreken. IFC speelt dan een thuiswedstrijd. Het sterk naar de vierde plaats opgeklommen en winnaar van de tweede periode titel OSS1920 is dan de tegenstander. Een lastige klus zeker, maar niet onmogelijk. Deze week hard trainen en met volle overtuiging de wedstrijd in gaan en daarin 10% meer te geven dan de tegenstander.

DHC – IFC: 5-2 (3-0).
5. 1-0 Romano Denneboom, 10. 2-0 Tidde Tromp, 45. 3-0 Vincent Romeijn, 46. 4-0 Melvin Vissers, 50. 4-1 Danny Slingerland, 55. 5-1 Romano Denneboom en 61. 5-2 Yoeri Rombouts.

Bijz.: Scheidsrechter B. Sahiner uit Oss bijgestaan door dhr. Weigergangs en dhr. Lubberding hield de kaarten op zak.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao (46. Chayo Maria) en Ufuk Akkanoglu (46. Brian Leons).