Thuisstart in derde periode tegen Halsteren

tekst: Cees van Heeren

Uiteraard is voor alle ploegen de eindrangschikking belangrijk, immers daaruit komen de kampioen en de rechtstreekse degradanten. Elke ploeg kan echter door een aantal goede resultaten achterelkaar een periode titel pakken. Door zo´n periode titel kan via de nacompetitie promotie naar een hogere klasse worden bewerkstelligd.
Voor nieuwkomer in de hoofdklasse IFC zit er een kampioenschap niet in en in de eerste twee periode speelden zij ook geen rol van betekenis. Zondag a.s. begint de derde periode met kansen voor alle 16 ploegen in de hoofdklasse B.
IFC start deze derde en laatste periode met een thuiswedstrijd tegen Halsteren. Een ploeg die in de rangschikking net onder de Ambachters staat geklasseerd.

Dit seizoen:

Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Noord Brabant op de negende plaats in de hoofdklasse. Momenteel neemt de ploeg van trainer Frans Vermeulen de 10e plaats in de stand in. In de door hen 17 gespeelde wedstrijden behaalden zij 23 punten door middel van 6 overwinningen en 5 gelijke spelen. Het doelsaldo met 21 voor en 19 tegen is licht positief.
Net als bij de meeste ploegen werden de meeste punten in thuiswedstrijden behaald. In de tot nog toe zeven gespeelde uitwedstrijden werden negen punten behaald. Slechts twee van de uitwedstrijden werden maar verloren (bij Blauw gweel´38 en Gestel).
In het KNVB bekertoernooi werd in de eerste voorronde met penalty´s gewonnen van VVOG uit Harderwijk. In de tweede voorronde was het in de derde divisie uitkomende Capelle met 3-0 te sterk. Ook is Halsteren uitgeschakeld in de districtsbeker van Zuid 1. Na een 1-0 overwinning op Victoria´03 werd van Baronie (eerste klasse) met dezelfde cijfers verloren.

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde Halsteren tot op heden slechts twee competitiewedstrijden, beide zonder succes. Zowel bij Nuenen als Gestel werd verloren. Het eigen grasveld liet niet toe, dat er thuiswedstrijden afgewerkt konden worden. Aanvaller en oud profvoetballer Matthew Amoah is teamtopscorer met 8 treffers.

Historie:
Halsteren is één van de ploegen waartegen IFC in het verleden in competitieverband vaker is uitgekomen. In het seizoen 2007-2008 in de tweede klasse eindigde de wedstrijd in een zeer leuke 3-3. Enkele jaren later in het seizoen 2012-2013, in de eerste klasse wist Halsteren de wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht te winnen (1-2). Op 25 september 2016 eindigde de wedstrijd in Halsteren eerder dit seizoen in een 2-1 overwinning voor Halsteren. Na doelpunten van Amoah voor en Zimmerman na de rust bracht aanvoerder Danny Slingerland vanaf de penaltystip IFC weer terug in de wedstrijd. Ondanks een verwoed slotoffensief lukte het de Ambachters niet om een wel verdiend gelijkspel te bewerkstelligen.

Waar te zien:
IFC zal heel graag natuurlijk de derde periode met een positief resultaat willen starten en daarmee de eerste overwinning in het jaar 2017. Halsteren zal zich echter niet zomaar gewonnen geven. Rekening houdende met de omstandigheid, dat ze minder wedstrijden hebben gespeeld dan de meeste andere ploegen kan wel gezegd worden, dat ze een vrij goede defensie hebben. Wij kunnen dus wederom een spannende wedstrijd verwachten tussen twee ploegen, die beide verschoond zijn van geschorste spelers. Alle steun van supporters is dan ook welkom.
De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 19 februari 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter V.S. Ris uit Groningen om 14.00 uur.

Tot Ziens!