Titel uit zicht bij Zaterdag 1

De topper in 3C tussen IFC en Drechtstreek eindigde in 1-3, waardoor de Papendrechters een grote stap zetten richting het kampioenschap. Het in grote getalen aanwezige publiek kreeg geen hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld, maar was na afloop unaniem van mening dat het gretige en volwassen Drechtstreek terecht de 3 punten mee naar huis nam.

De eerste 20 minuten was IFC de bovenliggende partij met het meeste balbezit wat resulteerde in een, door sommigen onterecht, niet toegekend doelpunt. Na deze periode nam Drechtstreek het heft in handen wat even later resulteerde in de 0-1. IFC kon hier weinig tegenover zetten, het middenveld haalden niet hun normale niveau en de aanvallers konden zich nauwelijks los maken van de zeer ervaren verdedigers van Drechtstreek.

In de 2e helft was het ook Drechtstreek dat de toon leek te zetten, echter na plotselinge uitval van IFC scoorde Perry, op aangeven van Erik, de 1-1. Dit was het moment om zich in de wedstrijd te vechten, echter de manschappen van Zwakhals/de Jong waren niet bij machte grip op de gasten uit Papendrecht te krijgen.

Door ongelukkig verdedigen kon Drechtstreek de 1-2 scoren en even later, na bal verlies en goed uitgespeelde counter, gooide Drechtstreek de wedstrijd op slot: 1-3.

Conclusie na deze middag: De agenda’s kunnen met potlood gevuld worden; voor Drechtstreek met een kampioensfeest en voor IFC waarschijnlijk nacompetitie-wedstrijden.

Nu de rug rechten en de focus leggen op de volgende wedstrijd. IFC speelt dan in Boeicoop tegen HCCS’61.

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.