Topaffiche DFC tegen IFC

In de derde klasse C zijn nog twee ploegen zonder nederlaag en voeren de ranglijst aan met elk één gelijkspel en verder alleen overwinningen.
In de zevende speelronde treffen deze nummers twee DFC en één IFC elkaar.

Tegenstander DFC
De vv Dordrechtse Football Club (DFC) uit Dordrecht is opgericht op 16 augustus 1883 en de zes na oudste voetbalvereniging van Nederland.
In 1932 werd de Holdertbeker, de voorloper van de huidige KNVB beker, gewonnen door een 5-4 overwinning op PSV. Van 1954 tot 1972 kwam het eerste elftal uit in het betaalde voetbal.
DFC van oudsher een zondagvereniging startte in 1997 ook een zaterdagtak op. In april 2006 werd er besloten het prestatieve voetbal op zondag te staken. Met ingang van het seizoen 2017-20018 komt het eerste elftal uit in de 3e klasse.
Vorig seizoen eindigde DFC 1 in de 3e klasse C op de zevende plaats met 35 punten uit 26 wedstrijden, liefst 21 punten achter kampioen Alblasserdam, met een licht negatief doelsaldo 42 voor en 49 tegen.

Dit seizoen
De trainer van DFC is Danny Slegers, die bezig is aan zijn achtste achtereenvolgende seizoen.
In de beker werd het team na nederlagen tegen Drechtstreek (2-3) en Hardinxveld (0-2) gelijk uitgeschakeld.
In de competitie werden echter de eerste vier gespeelde wedstrijden gewonnen: bij Hekelingen (1-5), Rhoon (3-0), bij SEOLTO (1-2) en Zwaluwe (3-1). Afgelopen zaterdag volgde een 1-1 gelijkspel bij Oud-Beijerland. DFC staat hierdoor momenteel op de 2e plaats in de rangschikking met 13 punten uit vijf wedstrijden. Drie punten achter op koploper IFC, dat wel een wedstrijd meer speelde.

Strijd der schutters
De wedstrijd gaat niet alleen om de toppositie van de ranglijst tussen de twee ploegen, maar ook tussen de beste schutters van deze klasse. Bij DFC is Yassine Mabrouki met 7 doelpunten het goudhaantje. Terwijl IFC liefst twee spelers met Mitchel Ott en Yoeri Rombouts in de selectie heeft die beiden al 8 competitie doelpunten hebben gemaakt.

Historie
In het seizoen 15-16 troffen beide ploegen elkaar in de 4e klasse. IFC won toen met 0-1. Twee seizoenen later in mei 2018 troffen ze elkaar weer nu in de 3e klasse en toen bleven de punten via een 3-1 overwinning in Dordrecht.

Waar te zien?
Wie wil zien welke ploeg DFC of IFC de ongeslagen status gaat behouden dient op zaterdag 12 november om 14.30 uur op Sportpark Krommendijk aan de Reeweg Oost 265 te 33121 LK Dordrecht te komen kijken.

Cees van Heeren