Tweede competitienederlaag voor IFC

In Capelle aan den IJssel bij de CVV Zwervers leed IFC afgelopen zaterdag zijn tweede competitienederlaag van het seizoen. De in vorm zijnde thuisclub stuurde IFC met een terechte 3-0 nederlaag terug naar huis.

Ten opzichte van de laatste gespeelde competitiewedstrijd bij EBOH had trainer/coach Timmers bij IFC drie wijzigingen in zijn beginopstelling doorgevoerd. Tim Willemstijn keerde terug in het hart van de verdediging. In de aanval hadden Michael Slingerland en Ties van Aggelen de voorkeur gekregen boven Mohamed el Bannasri en Bobby Vos.

De fellere en elkaar makkelijker vindende thuisploeg had in het eerste kwartier al voor kunnen staan, maar keeper Jeroen de Veij voorkwam met een voetreflex een treffer van Groeneveld uit een kopbal.
Rond het halfuur sloeg Zwervers in een bestek van drie minuten twee keer toe. Met een schot vanaf 18 meter was Musaui eerst succesvol. Even later werkte Krolis een voorzet van Hoornweg binnen 2-0. Vlak voor het rustsignaal pas de eerste poging op doel van IFC. De kopbal van Michael Slingerland ging ruim over het doel.

In de tweede helft drukte IFC weliswaar op het doel van Zwervers veel echte kansen kon het niet creëren. Pas in de blessuretijd raakte Bobby Vos na een corner de paal. Gelijk hierop schakelde de thuisploeg razendsnel om, waarbij Krolis alleen op onze keeper mocht afgaan, hem omspeelde en de eindstand op 3-0 bepaalde.

Zo zag IFC zijn reeksje van tien ongeslagen wedstrijden dus gebroken worden. Hoewel het hiermee pas zijn 2e nederlaag van het seizoen leed, lijkt het dat het is afgehaakt in de strijd om de titel. Immers IFC heeft nu zeven verliespunten meer dan de wel winnende koploper Spartaan´20 uit Rotterdam. Uiteraard zijn er nog wel negen wedstrijden te spelen en dus nog van alles mogelijk voor het op de derde plaats staande Ambachtse team.

Volgende week zaterdag 16 maart krijgt IFC al de kans om zich te revancheren op deze mindere prestatie als het thuis Alexandria´66 uit Rotterdam ontvangt. De ploeg waartegen het zijn eerste nederlaag leed dit seizoen na een reeks van 52 ongeslagen wedstrijden. Laat dat een extra motivatie zijn.

Cvv Zwervers – IFC: 3-0 (2-0)
31. 1-0 Fouad Musaui, 33. 2-0 Melivai Krolis en 90+3. 3-0 Melivai Krolis.
Opm. scheidsrechter P. de Meyer uit Terneuzen gaf geel aan Santos Boaventura (Zwervers) en Van Eijken (IFC).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (40. Noah de Neijs), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (46. Bobby Vos), Michael Slingerland, Ramon van der Wal (70. Jochem Touw) en Ties van Aggelen (70. Mohamed el Bannasri).