TWEEDE UITOVERWINNING VAN IFC IN DIT SEIZOEN

Tekst: Cees van Heeren
Foto´s: Pion Steeg en Ad Megens

De Ambachtse equipe van trainer Jack van den Berg pakte in Oss bij het plaatselijke D.E.S.O. door een 0-2 overwinning drie belangrijke punten. Het was daarbij overigens pas de tweede overwinning dit seizoen in de tot nog toe, tien gespeelde uitwedstrijden.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd niet beschikken over de voor één wedstrijd geschorste Ozan Cimen. Diens plaats als linksback in het elftal werd ingenomen door Chayo Maria. Voor het overige waren het dezelfde tien spelers, die ook bij de laatste wedstrijd van twee weken geleden thuis tegen Halsteren aan de aftrap stonden.
Bij tegenstander D.E.S.O. ontbrak wegens een blessure teamtopscorer Jeroen Schoonhoven.

Na een aftastende beginfase werd IFC de ploeg met het meeste balbezit, terwijl de gastheren meer vanuit de omschakeling de aanval zochten. Na een kwartier spelen moest IFC wegens een in een duel opgelopen knieblessure middenvelder Perry van Eijken al vervangen.
Niet lang daarna profiteerde de thuisploeg bijna van onnodig balverlies van Brian Leons, maar de inzet van Duraku ging gelukkig voorlangs. Aan de andere kant draaide de bal na een schot met de buitenkant van Akin Arslan net te ver om in de kruising te verdwijnen. Na een half uur spelen was doelman van de Beek attent op een diepe bal van de ingevallen Ufuk Akkanoglu op Yoeri Rombouts. Een vijftal minuten voor de rust was het dezelfde doelman, die Rombouts van een huldiging afhield.
Even daarvoor kwam IFC goed weg bij een flipperkastsituatie na een corner, waarbij de uiteraard afwezige doellijntechnologie, uitsluitsel had kunnen brengen of de bal niet geheel over de doellijn was geweest voor deze werd weggewerkt.
Zo brak de rust aan met een dubbelblanke stand en was het gevoel bij beide kampen, dat diegene die als eerste zou scoren waarschijnlijk de partij ook zou gaan winnen.

Bij de herstart kwam D.E.S.O als beste uit de startblokken met een kopbal van Dobson, die naast ging, maar daarna hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Bij de thuisploeg kregen zowel aanvoerder Arts als Broers mogelijkheden om de score te openen, maar keeper Bas van Zee stond pal. In de aanval voor ASWH leek Brian Leons diep gestuurd door Ronnie Nouwen op de openingstreffer af te kunnen gaan, doch de scheidsrechter had iets onoorbaars gezien. Na een vlammend schot van Akin Arslan had doelman Van de Beek de grootste moeite om de bal in twee keer te pakken. Met nog ruim een kwartier te spelen in de tweede helft leidde een voorzet van aanvoerder Danny Slingerland tot een scrimmage tussen twee aanvallers van IFC met twee verdedigers plus de doelman van de gastheren. De scheidsrechter oordeelde daarbij een duwovertreding gezien te hebben en legde de bal op de strafschopstip. Spits Yoeri Rombouts bleef koel en zorgde in zijn 75ste wedstrijd ingaande het seizoen 2014-2015 voor de 0-1. Een vijftal minuten later zorgde dezelfde Rombouts, met zijn achtste competitiegoal van dit seizoen, op aangeven van de goed ingevallen Marwin Richard voor de 0-2 eindstand. Zelfs scoorde IFC de 0-3 via Marwin Richard maar de scheidsrechter keurde deze treffer ietwat gemakkelijk af wegens een waargenomen contact.

Door deze goede overwinning, waarbij ook voor de tweede keer in een uitwedstrijd verdedigend de nul gehouden werd, klimt IFC naar de zevende plaats in de stand. Belangrijker is, dat ze nu een voorsprong hebben van 8 punten op de ploegen, die aan het einde van de competitie tegen degradatie moeten gaan strijden via de nacompetitie. Aan de andere kant heeft IFC ook maar drie verliespunten meer dan de nummer vier in de stand en is het na twee wedstrijden mede koploper in de derde periodestand.
Vandaag maandag 13 maart is bekend geworden, dat deze nederlaag (de derde achter elkaar in de competitie) het ontslag van trainer Marijnissen van D.E.S.O betekende.

Zondag 19 maart speelt IFC wederom een thuiswedstrijd. De nummer laatst in de stand DOSKO uit Bergen Op Zoom komt dan naar sportpark Schildman.

D.E.S.O./van der Horst – FC: 0-2 (0-0).
75. 0-1 1-1 Yoeri Rombouts en 80. 0-2 Yoeri Rombouts.

Opm. Scheidsrechter Y. Horst uit Eindhoven bijgestaan door zijn assistenten dhr. Koenderink en mevr. De Jong was wellicht de beste man op het veld en hield de kaarten op zak.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Brian Leons (87. Jordi Fok), Chayo Maria, Ronnie Nouwen, Akin Arslan (63. Marwin Richard), Perry van Eijken (16. Ufuk Akkanoglu), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Stephen Emelina en Levi Spencer Salomao.