Tweede winst op een rij voor IFC

Door een ruime 4-0 overwinning op promovendus Minor uit Nuth boekte IFC zijn tweede overwinning op een rij in de hoofdklasse en stijgt daardoor naar de 10e plaats in de competitiestand.

Bij aanvang van de wedstrijd stonden bij IFC dezelfde elf spelers op het veld, die ook vorige week het basisteam vormden in de gewonnen wedstrijd bij RKAVV. Aanvaller Noël Goossens ontbrak wegens een schorsing in de selectie.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit, dat IFC een ruime zege zou kunnen behalen. In de 40e seconde van de wedstrijd kreeg Claasens van Minor al een geweldige kop kans. Gelukkig voor IFC ging de bal langs de voor hen goede kant van de paal. Beide ploegen kregen meerdere kansen om tot scoren te komen. Nadat Joey Grootenboer in de aanvangsfase al de paal had geraakt na een assist van Ozan Cimen, was hij een drietal minuten later wel succesvol 1-0. Hierna weer twee mogelijkheden voor de gasten. De poging van Goossens leverde echter geen probleem op voor onze keeper Davey van Pelt. Enkele minuten later zorgde de goed naar binnen gekomen Nico Ramos voor opruiming. Aanvalsleider Joey Grootenboer had daarna voor een hattrick kunnen zorgen, maar eerst ging zijn bal voorlangs het doel en nog geen vijf minuten daarna kon zijn inzet ternauwernood door een verdediger op de lijn worden weggewerkt. Nog voor het rustsignaal kwam IFC dan weer goed weg toen Nico Ramos een ingeschoten bal voor de doellijn wegwerkte. Het bleef bij de rust bij die ene treffer, waar een tussenstand van 2-2 dus mogelijk was geweest.

Op het moment dat de thuisploeg IFC na tien minuten spelen in de tweede helft via aanvoerder Danny Slingerland een penalty benutte na een gemaakte overtreding op Grootenboer was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en waren de gasten in mineur. Het verweer van de Limburgers was gebroken en de aangever bij het eerste doelpunt Everon Pisas krulde een bal in de bovenhoek voor de 3-0. Hierna had de score veel verder kunnen oplopen maar een poging van Pisas werd onschadelijk gemaakt door doelman Quaden, Juthlen Castillo mikte te hoog en de inzet van de ingevallen Mo el Bannasri verdween voorlangs het doel. Uiteindelijk bekroonde Pisas zijn optreden als man van de wedstrijd met zijn tweede treffer voor de 4-0 eindstand. Voor het eerst dit seizoen behield IFC derhalve ook de verdedigende nul.

Opmerkelijk is, dat Minor nu het vijfde Limburgse team was, die naar IFC in de hoofdklasse geschiedenis kwam. De inmiddels zeven gespeelde thuiswedstrijden tegen deze clubs leverde nu de Ambachters liefst 19 punten (6x winst en 1x gelijk) op in de hoofdklasse.

Volgende week zondag 7 oktober speelt IFC bij het op de 11e plaats staande en twee punten minder tellende Alphense Boys uit Alphen aan de Rijn.

IFC – Minor: 1-0 (4-0).
9. 1-0 Joey Grootenboer, 54. 2-0 Danny Slingerland, 61. 3-0 Everon Pisas en 84. 4-0 Everon Pisas.

Opm. scheidsrechter B. Benlamkaddem uit Amsterdam bijgestaan door Dhr. T. Nagtegaal en Dhr. M. Tramper gaf drie gele kaarten aan Goossens, Buis en el Achkar (allen Minor).

Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Everon Pisas (85. Berkay Tunc), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina (83. Tim Willemstijn), Achraf el Hajouti, Juthlen Castillo en Joey Grootenboer (76. Mohamed el Bannasri).