Uitwedstrijd in Limburg bij Groene Ster voor IFC

tekst Cees van Heeren

Afgelopen zondag leed IFC zijn vierde opeenvolgende competitie nederlaag. Uiteraard zal er een einde gaan komen aan deze negatieve reeks. Zondag wacht opnieuw een zware tegenstander. Deze keer moet namelijk de verre reis naar de provincie Zuid-Limburg ondernomen worden om Groene Ster in Heerlerheide te bekampen. Dit team staat op een vierde plaats, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld als de huidige koploper. Om de verliesreeks bij en tegen deze sterke tegenstander te onderbreken zal dan ook een mooie uitdaging zijn voor IFC.

De tegenstander RKSV Groene Ster:
Op 2 november 1926 is Groene Ster opgericht in Heerlerheide, tegenwoordig deel uitmakend van de gemeente Heerlen. Dit seizoen komt het eerste elftal voor het 11e seizoen uit in de hoofdklasse. Met ingang van het seizoen 2011-2012 overigens onafgebroken. De hoogste eindklassering in al die jaren was de zevende plaats.
In het afgelopen seizoen eindigde de Limburgers op de elfde plaats, met drie punten minder dan IFC.

Dit seizoen:
Groene Ster speelde pas 15 wedstrijden, dus twee minder dan de Ambachters. Er werd daarin 10 keer gewonnen, twee maal gelijkgespeeld en tenslotte slechts drie keer verloren. De zo behaalde 32 punten is goed voor de 4e plaats in de rangschikking. Het doelsaldo is behoorlijk positief met 29 doelpunten voor (evenveel als IFC!) en slechts 15 tegen. In de thuiswedstrijden werden 16 punten gepakt door vijf overwinningen en één gelijkspel. Zowel Gemert als Unitas vertrokken met de volle winst. In de districtsbeker van Zuid 2 zijn ze na drie overwinningen aangekomen bij de laatste 16. In deze ronde dienen ze op 14 maart aan te treden bij competitiegenoot Gemert.

Na de winterstop en teamtopscorer:
Trainer Maurice Verbunt zag het team na de winterstop pas twee keer in actie komen en daarin met 0-3 verliezen bij Gemert en afgelopen zondag met 0-2 winnen bij RKAVV. Chefrino Eind is met 9 treffers de teamtopscorer.

Historie en eerste wedstrijd:
In de vorige twee seizoenen troffen beide teams elkaar in de competitie ook. In seizoen 16-17 won Groene Ster thuis met 4-0 en vorig seizoen bleven de punten door een 5-1 zege ook bij Groene Ster. Op 14 oktober 2018 troffen de teams elkaar in Hendrik Ido Ambacht. Voor de rust kwam Groene Ster via een benutte penalty van Hellemons op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft scoorde dezelfde speler na een corner de 0-2. Verder dan een aansluittreffer 10 minuten voor het eindsignaal van Joey Grootenboer kwam IFC helaas niet.
Waar te zien:
Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om of bovenin mee te blijven draaien of om weg te blijven van de onderste drie plaatsen. Bij Groene Ster is de winst behalen het uitgangspunt in deze wedstrijd (zoals vermeld in hun wedstrijdverslag van afgelopen week). Uiteraard zal IFC zijn huid duur willen verkopen, waardoor wij een spannende wedstrijd kunnen verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Pronsenbroek aan de Hei Grindelweg 66 te 6414 BT Heerlen onder leiding van scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen uit Venray start om 14.30 uur.