Unieke ongeslagen reeks van IFC MO11 ruw onderbroken door WSC

Na de rustige en ook natte voorjaarsvakantie weer de volgende competitiewedstrijd. Ditmaal thuis tegen compleet nieuwe tegenstander, namelijk WSC uit Waalwijk. Gelet op de eerdere wedstrijden van deze ploeg wisten we dat het team flink aan de bak zou moeten. Door een wisselende trainingsinzet was onduidelijk hoe dat de meiden ervoor stonden. Voor de wedstrijd is getracht om het goede gevoel van de oefenwedstrijd tegen MO13 half december weer op te roepen . Dit om de girls te laten beseffen wat ze kunnen en wat er met elkaar voor nodig is om te knallen.

Na de warming-up onder leiding van Esmee en met Mare op de goal kon van start worden gegaan. Het jonge WSC ging furieus van start en liet meteen zien wat ze kunnen. Duidelijk was dat een aantal meiden grote individuele klasse bezitten en dat ook meteen ten toon spreiden. Dit gecombineerd met een grote beweeglijkheid van de andere speelsters, maakte dat ze de bal goed konden rondspelen. IFC MO11 had het zwaar en had moeite om in het eigen teamspel te komen. Na wat kleine kansjes vielen de 0-1 en 0-2 snel achter elkaar. Het was duidelijk de meiden een ander vaatje moesten vinden om uit te tappen. Heel langzaam gebeurde dat. Een sterke bal via de rechterkant via Tara, Femke naar Madelief maakte dat de laatste naar een goede schijnbeweging door kon gaan naar de goal van WSC. Met een verdediger in de nek bereikte ze het doel waar haar schot helaas net gekeerd werd door de keepster. Erg jammer. Uit de spelhervatting veroverde Esra snel de bal, maar ook haar schot leverde net geen treffer op.

WSC had het iets zwaarder door iets sterkere inzet van IFC, maar die meiden zijn watervlug en wisten zich toch goed uit de duels te spelen. Diverse aanvallen werden opgezet, maar gelukkig waren Esmee, Angela en Bente achterin een aantal keren goed alert. De ballen konden net worden weggeschoten. Mare had ook nog een aantal goede reddingen. Lieke won ook weer meerdere duels achter elkaar door haar fysiek in de strijd te gooien. Al deze moedige pogingen belette WSC echter niet om voor de rust nog een keertje toe te slaan en de ruststand te bepalen op 0-3. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust is aan de meiden gevraagd wat ze hebben meegemaakt in de 1e helft en hoe dat dit verhoudt tot het besprokene vooraf. Ze gaven aan de tegenstander goed samenspeelt, eigen acties hebben en dat ze beweeglijker zijn. Prima analyse van die kant, waarna snel is overgeschakeld op wat IFC MO11 zelf anders kan doen. Genoemd zijn meer felheid, samenspel en alertheid op wat er gebeurt, eerder en sneller handelen. Ook aan die zelfanalyse is weinig toe te voegen. Zoals al vaker aangegeven, het maakt niet uit of je winst of verliest, maar wel de manier waarop. Het gaat om de totale inzet en beleving om als team er alles aan gaan te hebben, dan komt de rest vanzelf.

Met Esra op de goal en Mare in het veld kon de 2e helft gaan beginnen met hopelijk een meer strijdbaarder IFC dan in het 1e bedrijf. Duidelijk was dat de meiden wat feller uit de startblokken kwamen. Met elkaar was de lef en de durf meer aanwezig. Goed om te zien. WSC bleef echter wel veel gevaarlijker. De druk op de verdediging bleef gehandhaafd, maar het lukte om wat meer te storen. Een aantal goede reddingen van debuterende keepster Esra konden worden genoteerd. Prima gedaan ! Helaas leidde een ongelukkige spelhervatting tot de 0-4. Dat was even een domper, maar de meiden lieten het koppie niet hangen. Ze bleven knokken om de bal te veroveren en aanvallen op te zetten. Zo is dat, als het eigen spel moeilijk te spelen is dan is het strijden en knokken. Door deze inzet werd het WSC moeilijk gemaakt. Diverse aanvallen over zowel links als rechts konden worden opgezet. Over rechts via Tara, middenvelder Lieke en Femke. Na een tik-tak-aanval kwam de bal mooi voor richting Madelief die prima in één keer schoot. De bal ging net over de kruising. Dat was erg zonde van zo’n mooie aanval.

Achterin hadden de verdedigers Esmee, Bente en Angela hun handen vol aan de watervlugge spitsen. Met veel felheid en fysieke krachten konden ze ballen nog iedere keer veroveren. Dit was wel de inzet die nodig is om het dit soort tegenstanders moeilijk te maken en jezelf de wedstrijd in te knokken. Voorin knokte Mare ook voor wat ze waard was. Met een aantal leuke acties in de aanval werd nog gepoogd om de eretreffer te maken. De verdediging bij WSC stond helaas als een huis dus dat was niet meer mogelijk. Richting het einde van de wedstrijden vloeiden de krachten uit de benen. Hierdoor incasseerde het team nog twee tegentreffers voor de definitieve eindstand van 0-6.

Dit was een duidelijke en terechte eindstand tegen een jeugdig WSC dat naar hartelust combineerde en individuele acties in huis heeft. Deze nederlaag betekende dat voor IFC MO11 na een ongeslagen reeks van 15 competitiewedstrijden weer een keertje een nederlaag werd geslikt. Het is geen schande om te verliezen van deze ploeg dat meer dan zeker aan het einde van rit met de schaal op de “Waalwijkse Coolsingel” zal staan. In de 2e helft lieten onze meiden echter het karakter zien dan hoort bij de ploeg. Prima hersteld na een tamme 1e helft. Op naar de volgende wedstrijd om deze duidelijke ervaring weer in nieuwe en inspirerende daden om te zetten !! Bij het nemen van de strafschoppen na afloop kon in ieder geval een duidelijke zege worden genoteerd.  Helaas telt deze echter niet mee voor het echie ….