Unitas gastheer in bekertoernooi van IFC

unitasIn de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi van district Zuid 1, maakt IFC zondag zijn debuut dit jaar in dit toernooi. Net als alle andere hoofdklassers waren ze namelijk vrijgesteld van het spelen in de eerste ronde poulefase.
In deze tweede bekerronde reist IFC naar Gorinchem, waar Unitas (zondag) de gastheer zal zijn.

De Tegenstander GVV Unitas:
De Gorcumse Voetbal Vereniging Unitas, opgericht op 19 april 1898 behoort als inmiddels 118 jarige tot de oudste nog bestaande voetbalverenigingen van Nederland en is van oudsher een zondagvereniging. Het eerste elftal komt ingaande het seizoen 2010-2011 uit in de tweede klasse. Momenteel kent de club 4 seniorenteams op zowel de zater- als de zondag.

Vorig seizoen:
Vorig seizoen speelde Unitas in klasse 2E van Zuid 1 en eindigde daarin op de tweede plaats. Dit betekende nacompetitie spelen om promotie naar de eerste klasse. In de eerste nacompetitieronde bleek WSC uit Waalwijk echter net te sterk (0-1 en 2-2). In het bekertoernooi viel het doek in de tweede ronde tegen het in de topklasse uitkomende TEC.

Dit seizoen
Na de oefenwedstrijden werd in het bekertoernooi goed gepresteerd in een poule met louter zaterdagverenigingen. Er werd gewonnen van de beide in de 2e klasse uitkomende Meerkerk en Spirit en gelijkgespeeld tegen LRC Leerdam (eerste klasse).
In de competitie staat Unitas na zeven wedstrijden op de vijfde plaats door vier overwinningen, waarvan drie thuis (Dubbeldam, Jeka en Madese Boys) met 12 punten en een doelsaldo van 13 voor en 14 tegen.

Selectie:
Trainer Rick Adjei staat dit seizoen voor het eerst voor de groep van Unitas.
Acht selectiespelers vertrokken bij de vereniging maar er konden liefst 12 nieuwe spelers worden begroet. Een groot deel van hen hebben een basisplaats afgedwongen. Keeper Guido van Sant (FC de Kempen), middenvelders Achraf Chentouf (VVGZ) en Enis Ulusan (Achilles Veen ) en de aanvallers Jasper Campfens (Achilles Veen) en Pascal van Delden (SteDoCo). De ook van SteDoCo overgekomen aanvaller Fabian van Horssen is geschorst. Topscorer is de genoemde van Delden met liefst 7 treffers in 7 wedstrijden.

Historie:
Unitas en IFC troffen elkaar in competitieverband deze eeuw alleen in het seizoen 2009-2010 in de eerste klasse. In Gorinchem eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel en de return wedstrijd werd door IFC met 2-1 gewonnen. Onze huidige IFC aanvoerder Danny Slingerland scoorde in de beide wedstrijden. De historische balans is dus in het voordeel van IFC.

Waar te zien:
Zowel Unitas als IFC zijn de competitie goed gestart en zullen uiteraard ook verder willen bekeren. Hoewel IFC als hoofdklasser favoriet is, kunnen wij een spannende wedstrijd verwachten. De wedstrijd op Sportpark Molenvliet aan de Bataafsekade 6 te 4204 AX Gorinchem onder leiding van scheidrechter K.C.A. Mandemakers start om 14.30 uur.

Tot Ziens!