IFC reist naar doelpuntenmachine Juliana´31

tekst Cees van Heeren

In de 12e competitieronde reist IFC naar Malden in Gelderland om de degens te kruisen met de nummer twee in de rangschikking Juliana´31. Dit is ook de ploeg met de meeste gemaakte doelpunten in de hoofdklasse B. maar ze hebben telkens in hun 5 thuiswedstrijden minimaal drie keer gescoord.

IFC speelde behaalde afgelopen zondag op het eigen veld een verdiende overwinning tegen UDI´19 en staat op de vijfde plaats in de stand. Afgelopen woensdagavond gaf het in de eerste ronde van de VoetbalRijnmond Cup het in de vierde klasse uitkomende Bolnes een pak rammel van 0-16.

De Tegenstander SV Juliana´31:
De SV Juliana´31 uit Malden is op 6 augustus 1931 opgericht en heeft momenteel 48 teams die in KNVB verband uitkomen. Het eerste team van de vereniging is aan zijn 8e seizoen in totaal in de hoofdklasse bezig. Eigenlijk is het deze eeuw crescendo gegaan op sportief vlak met hun eerste elftal. In 2002 kon nog het kampioenschap in de vierde klasse gevierd worden. In het seizoen 16-17 kwam men uit in de derde divisie, maar degradeerde daaruit ook gelijk weer en in het seizoen erop volgde degradatie uit de hoofdklasse.

Vorig seizoen:
Het vorige seizoen speelde de club uit Malden in de eerste klasse C zondag. Met vier punten voorsprong op TOP kon het kampioenschap en de terugkeer naar de hoofdklasse gevierd worden.
Dit seizoen:
Zoals gezegd doet de promovendus het uitstekend. Zes van de 11 gespeelde wedstrijden werden gewonnen en drie keer volgde een gelijkspel. Slechts twee wedstrijden werden verloren. De laatste keer vorige week zondag bij Halsteren.
Thuis is Juliana´31 echter nog ongeslagen. Naast een gelijkspel tegen Meerssen werden de overige vier wedstrijden gewonnen tegen AWC, EHC, Nuenen en UDI´19.
Het doelsaldo van 34 doelpunten voor en 17 tegen is ronduit positief.
In de beker van district Oost hadden ze strafschoppen nodig om verder te bekeren tegen csv Apeldoorn (zaterdag 1e klasse).

Selectie:
De sympathieke trainer Remko Bicentini, die ook bondscoach is van het nationaal team van Curaçao, is aan zijn derde seizoen bezig in Malden en hij kan beschikken over een selectie van 19 man. In de overschrijvingsperiode vertrokken vijf spelers, maar er konden ook zes versterkingen worden binnengehaald. Van Orion kwam Rafael en van De Treffers Op den Camp. Van JVC Cuijk kwam er een drietal, te weten Van Boxtel, Loermans en De Bruin.
Zowel Jeroen Meijers alsmede Wouter Op Den Camp hebben acht competitietreffers achter hun naam staan.

Historie:
Juliana´31 en IFC troffen elkaar eerder in de hoofdklasse in het seizoen 2017-2018. Beide wedstrijden werden met 1-0 gewonnen door IFC. Jeremy Hensen en Danny Slingerland waren de doelpuntenmakers.

Waar te zien:
Zondag 1 december zal de thuisploeg Juliana´31 ongetwijfeld zijn ongeslagen thuisstatus willen vasthouden en daarmee tenminste ook zijn tweede plaats in de rangschikking. IFC aan de andere kant zal willen proberen de eerste overwinning te behalen tegen één van de vier topploegen van de competitie. Mocht dit lukken dan wippen de Ambachters gelijk ook over de thuisploeg in de stand heen. Wij kunnen dus op het kunstgras in Malden een spannende wedstrijd verwachten.

De wedstrijd op Sportpark de Broeklanden aan de Broekkant 39 te 6581 AC Malden onder leiding van scheidrechter M. Krop uit Koedijk start om 14.00 uur.

Tot Ziens!