Verlies in doelpuntrijk oefenduel voor IFC Zondag

tekst: Cees van Heeren

Zondag hoofdklasser IFC is het jaar 2018 begonnen met een doelpuntrijk oefenduel. Afgelopen woensdagavond 10 januari 2018 was het in de zaterdag hoofdklasse spelende Smitshoek te gast op sportpark Schildman. Na een 2-1 ruststand voor IFC wonnen de gasten de wedstrijd met 4-6.

Waar IFC enkele trainingen op het eigen sportpark had afgewerkt, was tegenstander Smitshoek afgelopen maandag teruggekomen van een trainingskamp in Spanje.
De gasten waren met een volledige selectie naar Ambacht gekomen. Zo speelde teamtopscorer Bart Deprez alleen de tweede helft.

Hoewel Smitshoek het meest aanvallend begon, was het IFC , dat in de negende minuut op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Perry van Eijken kopte Marwin Richard raak. Tien minuten later was het dezelfde speler, die geklungel in de defensie afstrafte 2-0. Hierna was de wedstrijd gelijkwaardig en nog voor de rust zorgde aanvoerder Erwin Bravenboer voor de aansluittreffer.
Binnen tien minuten na de rust kantelde de wedstrijd en via Rutger van der Kley en Marcel Varela Ribeiro stond het 2-3. In de rust waren bij IFC twee junioren in het veld gekomen, waaronder de debuterende Tim Kooiman. Op aangeven van een andere junior Mo el Bannasri scoorde aanvoerder Danny Slingerland de gelijkmaker. Niet veel later zorgde Tim Strijbosch weer voor de voorsprong 3-4. Nadat Danny Slingerland met een vrije trap de lat had geraakt was het Mo el Bannasri, die met zijn eerste doelpunt in het eerste elftal voor de 4-4 zorgde.  Hierna was het Jordi Dekker, die met twee wapenfeiten voor de zege van de zaterdag hoofdklasser zorgde.

De startopstelling van IFC was: keeper Davey van Pelt en de veldspelers Ozan Cimen, Damiano Vaudo, Nico Ramos, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Jeremey Hensen, Marwin Richard en Achraf el Hajouti.
In (de loop van) de tweede helft vielen in: keeper Lorenzo van Trijp en de junioren Mo el Bannasri, Tim Kooiman en Tresor Anwar Nzojibwami.
De selectiespelers Marco Bouwman, Stephen Emelina, Michael Potkamp, Noel Goossens en Billy Nzojyibwami kwamen niet in het veld.

Komende zondag 14 januari speelt IFC zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en wel om 14.00 uur thuis tegen Spartaan´20.

AANKONDIGING

IFC Zondag 1 start het jaar 2018 op woensdagavond 10 januari om 20.00 uur met een oefenwedstrijd tegen Smitshoek.
De tegenstander uit de gemeente Barendrecht komt voor het 5e seizoen uit in de zaterdag hoofdklasse.
Dit seizoen speelde het team van trainer Middelkoop 14 wedstrijden, waarin 12 punten werden behaald. Ze nemen daardoor thans de 14e plaats in hun hoofdklasse in. Topscorer is Bart Deprez met negen treffers.
Afgelopen dagen had Smitshoek een trainingskamp in Spanje. Aldaar oefenden ze tegen het in de derde divisie zaterdag uitkomende Spakenburg en verloren met 0-1.

Wil je IFC aan het werk zien, kom dan gerust langs, de kantine is ook open.