Verlies in eerste oefenwedstrijd seizoen 2022-2023 voor IFC tegen Olympia

Met twee trainingsweken achter de rug verloor IFC op zaterdag 13 augustus zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de nieuwe competitie 22-23 met 1-2 van het twee klasse hoger gaan uitkomende Olympia uit Gouda.

Na afloop van deze wedstrijd toonde de jarige trainer van IFC Ron Timmers zich zeker niet ontevreden over de wedstrijd. “De kop is eraf, wij moeten nog fitter worden, maar daarvoor is tijd genoeg, de competitie begint pas over 6 weken. Zeker de eerste 60 minuten speelden wij leuk voetbal en je kon eigenlijk in deze wedstrijd niet zien, dat er twee klassen verschil liggen tussen beide ploegen. Eigenlijk vond ik ons beter voetballen” zo besluit hij.

In de beginopstelling waren er bij IFC twee basisplaatsen ingeruimd voor nieuwe spelers. De van Smitshoek teruggekeerde Perry van Eijken stond als centrale verdediger opgesteld en de ook van Smitshoek overgekomen Noah de Nijs stond centraal op het middenveld.

Na negen minuten spelen de eerste grote kans voor het thuisteam maar aanvoerder Danny Slingerland mikte naast het doel. Halfweg de eerste helft kwamen de gasten tegen de veldverhouding in op een voorsprong. Nadat eerst de paal werd geraakt was het Lucas Min die de rebound binnenschoot 0-1. Even later zag dezelfde speler een afstandsschot op de dwarsligger uiteenspatten. De ruststand was derhalve 0-1.

Enkele minuten na de rust was het Tim Willemstijn die de bal na een voorzet van de ingebrachte en van Kruisland teruggekeerde spits Yoeri Rombouts binnen knikte voor de 1-1 gelijkmaker.
Zowel in de eerste als in de tweede helft werd een doelpunt van IFC overigens wegens buitenspel afgekeurd en na een vrije trap van de van Pelikaan overgekomen Dylan de Boer ontbeerde de kopbal van Rombouts de juiste hoogte. Zo leek de wedstijd in een gelijkspel te gaan eindigen.
Echter in de 89ste minuut was het Luuk Kraema, die de ploeg uit Gouda de overwinning schonk 1-2.

Ondanks de warme omstandigheden was er sprake van een leuke en nuttige wedstrijd, waarin de trainers goede dingen hebben gezien, waarop voortgeborduurd kan worden en natuurlijk ook zaken waaraan gewerkt dient te worden.

Op zaterdag 20 augustus speelt IFC zijn volgende oefenwedstrijd en wel in Oud-Beijerland bij het in de eerste klasse uitkomende SHO. Olympia daarentegen komt aanstaande dinsdag alweer in het veld in een thuiswedstrijd tegen mede eerste klasser SV Montfoort´19.

Basisspelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Noah de Nijs, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf El Hajouti, Danny Slingerland, Michael Slingerland en Amir Mahmoudian.