Dominant IFC pakt derde achtereenvolgende zege in 2020

In de derde wedstrijd na de winterstop pakte een dominant spelend IFC ook zijn derde achtereenvolgende overwinning. Door een hattrick van Yoeri Rombouts werd het laag geklasseerde EHC uit Hoensbroek met 3-0 verslagen. IFC klimt hiermee naar de vierde plaats in de hoofdklasse.

In vergelijking met competitiewedstrijd van vorige week verving Achraf el Hajouti op het middenveld wegens ziekte Hermon Tekleab. Bij de gasten, waar trainer Paul Meulenberg (ex Minor) de nieuwe hoofdtrainer is geworden, maakten vier van hun vijf competitie doelpuntenmakers deel uit van de wedstrijdselectie inclusief hun teamtopscorer en aanvoerder Lars Gulpen (9 doelpunten).

Na een busreis van twee uur vanaf Hoensbroek parkeerden de gasten vervolgens de bus in de eerste helft voor hun eigen doel, waarbij de drie middenvelders dicht tegen hun vijf verdedigers aanspeelden. Vanaf de start van de wedstrijd was het dan ook een spel van aanvallen door IFC en verdedigen door EHC. Al in de zesde minuut werd het doel van de Limburgers onder vuur genomen zonder het nog gewenste resultaat. Het duurde een half uur voor IFC wel een bres vond in de verdediging. Na een goede en snelle aanval opgezet door El Hajouti en Perry van Eijken was het Yoeri Rombouts die uit een voorzet van Elson Rosario Almeida raak knikte 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust en met de achterstand speelde EHC aanvankelijk wat meer naar voren en zag onze keeper Davey van Pelt een schot van afstand van Gulpen over zijn doel gaan. Een vijftal minuten daarna werd de gelijkmaker van Dengering wegens buitenspel geannuleerd. Hierna trok IFC de wedstrijd opnieuw volledig naar zich toe. Zo ging een kopbal van Rombouts net langs de verkeerde kant van de paal en claimde IFC even later tevergeefs een penalty na een overtreding op aanvoerder Danny Slingerland. Een bevrijdende tweede treffer liet niet op zich wachten. Met de wind in de rug trapte Everon Pisas de bal uit een directe vrije trap vanaf 30 meter tegen de lat. De goed gevolgde Rombouts kopte het speeltuig vervolgens binnen voor de 2-0. Ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd de mooiste goal. Na aangespeeld te zijn door Perry van Eijken, zag Yoeri Rombouts de Limburgse doelman ver voor zijn doel staan en vanuit de middencirkel zo´n 40 meter van het doel schoot hij de bal over doelman Fijneman heen, binnen voor de 3-0.
Hierna was de wedstrijd uiteraard helemaal gespeeld en moesten de resterende 12 minuten toch nog even worden volgemaakt.
Uiteraard werd de man van de hattrick (zijn eerste dit seizoen) Rombouts uitgeroepen tot Man van de wedstrijd. Hij staat nu al op 14 competitie doelpunten.
In de derde wedstrijd na de winterstop boekte IFC zo ook zijn derde achtereenvolgende zege, telkens met een duidelijke 3-0 score. Door deze overwinning hebben de Ambachters nu al één punt meer behaald dan in het gehele vorige seizoen en klimmen dus naar de vierde plaats in de stand.

Voor diegenen die van cijfertjes houden. Ingaande het seizoen 1999-2000 speelde IFC vandaag zijn 500ste reguliere competitiewedstrijd. Het wonderschone 3e doelpunt was tevens het 1.050e doelpunt in deze wedstrijdreeks voor de Ambachters.

Op zondag 9 februari speelt IFC de volgende competitiewedstrijd bij het op de tiende plaats staande Silvolde, aanvang 14.00 uur. Zondag 16 februari werkt IFC, dat meer publiek verdiend dan dat er afgelopen zondag aanwezig was, weer een thuiswedstrijd af tegen de huidige nummer twee in de rangschikking Halsteren.
IFC – EHC/Heuts: 3-0 (1-0).
30., 69. en 77. 1-0, 2-0 en 3-0 Yoeri Rombouts.
Opm. Scheidsrechter Dhr. G. Stevens uit Budel bijgestaan door dhr. M. Wolfkamp en dhr. D. van Leussen gaf gele kaarten aan Dengering en L´Abee van EHC.
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Perry van Eijken (81. Marco Bouwman), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (84. Mchael Potkamp), Achraf el Hajouti, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer.

Tekst: Cees van Heeren
Foto´s: Jeroen van der Sman