Marian Clarijs vanaf het jeugdkamp

Dag 3 (en een beetje 2)

We waren bij het DierenGeluidenSpel gebleven gisteravond. Wat was dat spannend voor sommigen onder ons…Gelukkig waren het hele lieve wilde en minder wilde dieren. De eerste 2 dieren liepen een beetje in de war, aangezien er ineens een vossenjacht van een ander kamp in dat deel van het bos kwam. Gelukkig kunnen Haantjes en Katjes 🐈 heel snel schakelen dus dat was rap opgelost. De aap 🐒 was Heinde en Ver te horen, maar was zat die toch…..Het paard 🐎 leek af en toe een beetje ziek, maar was goed te vinden. De meeste moeite was de koe 🐄 te vinden. Het bleek nml een geGooglede koe, een Koegle! Als laatste stond de wolf volle borst te huilen naar de vermiste volle maan….🐺
De hele dierentuin was door alle 6 de groepen gevonden en voldaan gingen ze terug naar het kamphuis.
Nog even allemaal zelf de beest uithangen voor de toeter om te gaan slapen. Sommigen wilden nog een wandeling maken, maar vindt nog maar eens 2 gekke kampbegeleiders die mee willen. O wacht die hebben we gewoon….😜 Kim, Clarissa en Janouk gingen vol goede moed op pad!
Daarna toch nog niet moe genoeg vonden ze, dus de ene ging een spelletje spelen, de ander ging film kijken (Jumanji), of nog een ander gewoon kletsen, maar slapen nee dat wilde nog niemand. Ineens werden de oogleden bij sommigen toch heel zwaar en dan nog maar te zwijgen over de oogleden van sommige begeleiders 🤭. Ze hielden het niet meer vol en Jumanji werd uitgezet. Gek genoeg lag alles voor middennacht compleet uitgeput te slapen, het is een wonder! Het was nu de begeleiding zelf die het wat later maakte, althans het meerendeel dan. Om 2u lagen die dan ook op bed. Marco en René beneden op wachtslaap, Marian ging een nachtje op verzoek bij de 25 meisjes boven. Imelda en José die sliepen al wat eerder, maar die hadden dan ook een kamer voor 18 pers. helemaal alleen voor samen te beschikking en de 3 meiden daarnaast (Kim, Clarissa en Janouk) gingen vast alle chips, snoep en andere voorraad opeten die ze nog hadden. Weltrusten!!!De haan kraaide om 7u al, maar van de kinderen nog niemand. 7.10u moest er 1tje plassen, maar verder was het nog muisstil in het kamphuis. Eigenlijk waren de begeleiders een beetje op de kinderen aan het wachten, tot ze eindelijk eens wakker werden. Heel apart wel….😉Iets later dan 9u dan toch allemaal aan het ontbijt. Goedemorgen! Daarna inpakken, maar vooral puin ruimen 🙈. Kon de begeleiding mooi even alles uitzetten voor de zeskamp die straks van start zal gaan. En wat een feest was dat, met 6 geweldige spellen. We hadden eilopen, blindegeleidenparcours, latje trap, vul het gat, verspringen, zaklopen. De ene was nog leuker dan de ander. Team Rood ging er alweer met de winst vandoor en de verste sprong was wel 4.28m gesprongen door Inez uit team geel. Alle winnaars een geweldige prijs gekregen tijdens de welverdiende lunch. Daarna kreeg de 9 koppige leiding een groot applaus van de kinderen!!! 🤗

 

Deze groep was geweldig. Geen ongetogen woord naar elkaar, niemand die zichzelf beter voelde dan een ander, behulpzaam met en naar elkaar en allemaal even gezellig! Wat een SuperKamp was het weer! Bedankt lieve jongens en meisjes, deze KampSpion heeft genoten en jullie volgens mij ook allemaal…..❤🖤❤🖤

 

Dag 2:

Om 7 uur nog overal stil, alleen sommige kampspionnen al wakker. Dat ze nog stilletjes liggen is niet heel gek aangezien sommigen pas 2u gingen slapen. Sanne bekeek de binnenkant van haar ogen, na 2 keer slapend uit bed gevallen te zijn, maar vanaf een matrasje op de grond. Veel lager vallen kon ze dan niet meer. Om iets na 9u was het tijd voor het ontbijt met heerlijke gekookte eitjes, lekkere thee, voldoende beleg en vers brood. Muziekje erbij en krachtvoer er in, want om 10u start de funtraining olv Marco.

De training begon iets later, want er was een beetje regen….Na een aantal leuke spellen even wat snacken en drinken, om vervolgens verder te gaan. Paul was er vanaf nu ook gezellig bij dus het feest kon beginnen….We hadden tweelingvoetbal, partijen met een driehoekige bal, schiet in de prullebak, raak de stoel en meer. Allemaal net zo fanatiek, want winnen willen ze allemaal! Na ruim anderhalf uur was het lunchtijd, broodjes knakworst (of ander beleg), drinken en een koekje. Ouders ruimen op en/of zetten een toernooitje in elkaar en de kinderen krijgen een uurtje voor hun zelf. De meiden speelden ‘schooltje’, de jongens wat ruigere spelletjes en sommigen gingen gewoon hun overgebleven snoep op eten…..

Om 14.15u was het dan zo ver.

Start toernooi!!!

De toeter ging dus allemaal verzamelen!! Wedstrijdjes van 10 minuten. De strijd ging hard, maar heel gemoedelijk zoals vrienden onder elkaar kunnen spelen. Na 2 uur waren de winnaars bekend.
Op plek 5: Team Groen! ⚽️
Op plek 4: Team Blauw! ⚽️
Op plek 3: Team Geel! 🥉
Op plek 2: Team Wit! 🥈
Op plek 1: Team Rood! 🥇

Nu tijd voor een lekkere verfrissende en schone douche, want dat wordt vergeten hoor door, zeg maar gewoon, iedereen. De kampleiding maakt even een rondje voor het spannende dierengeluidenspel vanavond! Dat wordt een heuze dierentuin met Wolven, Paarden, Katten, Apen, Haantjes en Koeien. Maar eerst, eerst is daar patat met frikandellen, kaassoufflés en kroketten!!! 🍽
Hoe het spel afloopt horen jullie morgen…. 😉

Dag 1:

De voorpret begon bij een hoop op donderdag al tijdens de training. Daar werd de slaapkamerindeling bij de meiden al gemaakt en de spanning bij de kleintjes was zeer zeker aanwezig.
Op vrijdag allemaal nog even school en dan herfstvakantie met als eerst VoetbalKamp. Tassen door de mama’s of papa’s gepakt, snel even eten en gaan. De file in en dat 18u aanwezig lukte dus bijna niemand, behalve bij sommigen al eerder aangezien 1 van hun ouders kampleiding was.
Uiteindelijk was 19.30u alles binnen (afgezien de 3 gemelde laatkomers), nu taak de ouders de deur uit te krijgen, want het afscheid was zwaar…..bij de ouders!!!! De kinderen waren nml. al gevlogen. De speeltuin in, het grasveld op, het meegebrachte snoep al opeten of de beste plek voor te ‘slapen’ uitzoeken.
Zodra we begonnen met de uitleg werden eerst de huisregels haarfijn besproken door Richard en daarna tijd voor het KleurenVerdeelSpel. Daar kon je je team voor het hele weekend bij elkaar zoeken. Zodra de teams gemaakt waren mochten ze even ‘los’, zodat alles klaar gezet kon worden voor de voetbalquiz, 30 vragen over allerlei items over voetbal. Druk overleg per groepje, want er hangt een grote prijs aan vast 😊. Even een bitterballenpauze tussendoor en wat drinken, maar na 30 vragen was er een winnaar. De scores lagen dicht bij elkaar met maar 1 punt verschil, maar team oranje was de nr 1.
Tijd voor wat beweging dus een wandeling in het donker door het bos was nodig. Na terugkomst gingen de jongens meteen pyjama aan en tanden poetsen, maar de meiden waren nog niet klaar hoor….1 had zelfs zoveel snoep op dat ze met een kies in haar handen beneden kwam. Leg maar onder je kussen Fleur, wie weet komt de tandenfee. 😉
Het bleef nog lang onrustig op de Mussenberg, behalve bij de jongens.

De KampSpionnen