Via strafschoppenreeks IFC naar kwartfinale districtsbeker

In de achtste finale van het toernooi om de districtsbeker versloeg een veerkracht tonend IFC mede tweedeklasser Arnemuiden. Na een 2-2 eindstand in de reguliere speeltijd zorgden strafschoppen voor de beslissing. Eén door keeper Karsten van de Velde daarin gehouden penalty van Jordy van de Klooster bezorgde de Ambachtse formatie de victorie.

De ploeg van trainer Ron Timmers begon best redelijk aan de wedstrijd en had via Tom van Oorschot in de eerste acht minuten twee zeer goede kansen. De paal en de doelman voorkwamen een treffer. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten daarna had echter Arnemuiden een 0-2 voorsprong te pakken. Eerst ging een vrije trap van Jannick Schaier dwars door de muur in het doel en even later schoot dezelfde speler na opnieuw een overtreding net buiten het strafschopgebied opnieuw raak uit een vrije trap. Een klein kwartier later kwam IFC na een voorzet van Bobby Vos, die de koel afrondende Mohamed el Bannasri bediende terug tot 1-2. Al zijn 8ste treffer in dit bekertoernooi!

Hierna beide ploegen nog de kansen gehad om verder te scoren. Zo werd een inzet van de uit het 4e elftal afkomstige ingevallen Yannick Jansen op de doellijn weggewerkt en aan de andere kant had aanvoerder Jesse Bank een prima kop kans.
Net voordat het uur verstreken was zorgde Bobby Vos met een geplaatst schot van afstand voor de gelijkmaker 2-2. In de 72ste minuut van de speeltijd kreeg Arnemuiden een uitgelezen kans om opnieuw op voorsprong te komen. Huib van Hecke zag een vrij gemakkelijk toegekende strafschop echter prima gestopt worden door onze 43 jarige IFC-keeper Karsten van de Velde. Vlak voor het verstrijken van de 90 minuten bezorgde Tom van Oorschot IFC al bijna de overwinning. Zijn kopbal na een corner ketste echter tegen de lat.

In de dus noodzakelijke strafschoppenserie bleef IFC dat de reeks mocht starten via Ties van Aggelen, Achraf el Hajouti, Nick de Veij, Tom van Oorschot en Mohamed el Bannasri foutloos. Man van de wedstrijd Karsten van de Velde stopte echter de eerste penalty in de reeks van Arnemuiden. Hierdoor won IFC met penalty´s met 5-3.
IFC behaalde zo voor het eerst in zijn geschiedenis een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi. Eind maart is daarin met GOES, de huidige koploper in de 4e divisie C, een andere sterke Zeeuwse ploeg de tegenstander.

De man van de wedstrijd Karsten van de Velde (foto) na afloop ,,Heerlijk om in totaal twee penalty´s te pakken en zo een belangrijke rol te spelen, maar zaterdag ga ik in de competitie gewoon weer op de reservebank zitten.´´

IFC – Arnemuiden: 2-2 (1-2), 5-3 na strafschoppen
10. 0-1 Jannick Schaier, 13. 0-2 Jannick Schaier, 26. 1-2 Mohamed el Bannasri, 58. 2-2 Bobby Vos.
Opm. scheidsrechter M. Klaare uit Tiel gaf geel aan Achraf el Hajouti (IFC) en Diemo Schroevers (Arnemuiden).

Spelers IFC: Karsten van de Velde; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (10. Yannick Jansen), Tom van Oorschot, Nick de Veij, Mohamed el Bannasri, Younes Er-Rihani (70. Jamie Brand), Bobby Vos (70. Sean Verburg), Ramon van der Wal, Ties van Aggelen en Noah de Neijs (33. Achraf el Hajouti).

Tekst: Cees van Heeren