Vier op een rij voor Zaterdag 1

Afgelopen zaterdag werd de 4e achtereenvolgende overwinning van IFC bewerkstelligd. Op eigen terrein werd met 1-0 gewonnen van Lekkerkerk.

IFC begon de wedstrijd met de volgende 11 spelers: Jeffrey Ouwens, Mike, Tim Willemstijn, Yannick, Martijn, Dennis, Gerard, Robin, Reinder, Gerald en Perry.
Remco was vandaag afwezig, de Sint had aangegeven dat hij in de middag al langs kwam en dus moest hij natuurlijk thuis zijn om hem te ontvangen.

IFC begon, net als vorige week, sterk aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de beginfase voor 2 grote kansen. Dennis en Perry zagen hun schoten helaas niet in de goal verdwijnen. Lekkerkerk had de storm zien overwaaien en kreeg zowaar wat ‘kansjes’. Jeffrey en de paal konden uiteindelijk redding brengen en zo hield ook IFC zijn doel schoon. Het was een helft waarin beide ploegen lieten zien dat ze niet wilden verliezen. Af en toe ging het er hard aan toe maar de man met het fluitje voelde de wedstrijd goed aan en liet veel doorgaan. IFC had de 1e helft de wind tegen, lange ballen leverde daarom niet het gewenste resultaat op. De 1e helft eindigde in een 0-0 stand.

De 2e helft was volledig voor IFC. Het balletje ging van voet naar voet en Lekkerkerk kwam niet meer in het spel voor. Het balbezit voor IFC leverde niet echt grote kansen op en zolang het 0-0 blijft kan Lekkerkerk hopen op een goed resultaat. In de 75e minuut was het dan toch raak. Wat hem vorige week niet lukte, ging vandaag wel goed. Een vrije trap werd door de uitspelende ploeg niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van één van de Smannetjes. Zonder aarzelen joeg hij de bal tegen de touwen. Iedereen dacht dat het Robin was, maar het was toch echt Yannick die de trekker overhaalde. Na de 1-0 bleef IFC op zoek naar de 2-0 maar die kwam er niet meer.

Zwarte Pijl, directe concurrent, verloor 2 punten in en tegen Bergambacht. Hierdoor neemt IFC de koppositie over. Volgende week speelt IFC tegen Hermandad. De laatste competitiewedstrijd van 2015. Bij winst kan zelfs de 1e periode in de wacht worden gesleept, Excelsior Rotterdam moet dan punten laten liggen bij Lekkerkerk.