Vierde thuiswedstrijd achter elkaar voor IFC

tekst Cees van Heeren

Voorafgaand aan IFC – Baronie zal het AUTITEAM een voorwedstrijd spelen. Klik hier voor meer info.

Door de vele afgelastingen van de afgelopen weken, zal IFC zondag a.s. voor de vierde keer achter elkaar thuis in actie komen. De drie voorgaande wedstrijden leverden winst, gelijkspel en verlies op.
Deze keer komt Baronie uit Breda naar Hendrik Ido Ambacht toe als tegenstander.
De competitie is inmiddels voor 2/3 deel afgewerkt, zodat er langzaam maar zeker duidelijk wordt welke ploegen om de prijzen gaan strijden en welke ploegen tegen degradatie moeten gaan strijden.
Zowel IFC als Baronie dienen vooralsnog naar de onderkant van de ranglijst te kijken.

De tegenstander Baronie:
Op 4 juli 1926 ontstond de vereniging onder de naam Vitesse. Na een fusie in 1929 werd de naam Baronie gekozen. Ingaande 1954 tot de sanering in 1971 kwam de vereniging uit in het betaalde profvoetbal. Na de terugkeer in het amateurvoetbal behoort het sinds 1990 constant tot de top. Zo werd zes maal het afdelingskampioenschap in de hoofdklasse gewonnen. In 1997 en 2001 werd de ploeg uit Breda zelfs algemeen amateur kampioen van Nederland.
Thans komt de ploeg voor het 26e seizoen in totaal uit in de hoofdklasse.
Ook de jeugd presteert uitstekend zo komen dit seizoen zowel de jo19-1, jo15-1 als jo13-1 teams uit in de landelijke tweede divisie.

Dit seizoen:
In het district bekertoernooi van Zuid 1 werden ze in de vierde ronde uitgeschakeld door competitietegenstander Halsteren. Eerder werd daarin wel gewonnen van `t Zand en bekerhouder Hoek.
In de competitie neemt de ploeg van trainer Jurriaan Poelje momenteel de 14e plaats in met 21 punten uit 21 wedstrijden, waarbij vijf keer gewonnen en zes keer gelijkgespeeld werd. Het doelsaldo met 23 doelpunten voor en 31 tegen is negatief. Na afloop van de competitie zou de 14e plaats goed zijn voor nacompetitiewedstrijden om degradatie naar de eerste klasse te ontlopen.
Veruit de meeste punten zijn op het eigen kunstgras in Breda behaald. In de tien tot op heden gespeelde uitwedstrijden werden namelijk maar zeven punten gepakt. Vijf duels werden verloren en alleen bij Groene Ster werd gewonnen. Vier gelijke spelen werden behaald bij EHC, OSS 1920, UDI´19 en Vlissingen. Afgelopen zondag werd met 2-1 verloren bij Juliana´31. Wat betreft de doelpunten is Cheyondre Richardson teamtopscorer met vier doelpunten. De in de winterstop van Kozakken Boys overgekomen Eugenia staat op drie treffers.

Eerste ontmoeting:
In de laatste wedstrijd voor de winterstop troffen beide teams elkaar in Breda. Na de rust kwam Baronie op voorsprong door een kopbal doelpunt van Dennis Peragon. 20 minuten voor het einde van de wedstrijd verzilverde aanvoerder Danny Slingerland een toegekende penalty na een overtreding op hem zelf en tekende daarmee voor de 1-1 eindstand.
Historie:
De historie tussen IFC en Baronie is beperkt. Zo ver is na te gaan hebben de teams elkaar in de competitie voor dit seizoen niet getroffen.
Wel troffen ze elkaar twee keer in het bekertoernooi. In augustus 2012 in de poulefase was Baronie in Breda toen duidelijk de betere ploeg en won met 3-0. In oktober 2015 schakelde IFC op zijn eigen sportpark Schildman echter Baronie dan weer uit met 4-1 o.a. door een doelpunt van Ronnie Nouwen.

Waar te zien:
IFC zal zondag een goed resultaat willen boeken om afstand te houden op de ploegen op de vier gevaarlijke plaatsen onderin. Baronie staat op zo een gevaarlijke plaats en zal zondermeer daarvan af willen komen en dus flink weerwerk leveren. Wij kunnen dan ook een spannende wedstrijd verwachten. Alle steun van supporters is daarom welkom. Kom uw favorieten aanmoedigen.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter L. van Leeuwen uit Santpoort Noord start zondag 25 maart om 14.00 uur.

Tot Ziens!