Voetbalactiviteit IFC VBS/F/E 4 juni 2016

Omdat er onvoldoende tijd was om een representatief Jeugdtoernooi te organiseren, is er onder een aantal ouders (tevens trainers/vrijwilligers) het idee opgevat om eens iets anders te organiseren voor de jongste spelers van IFC: een leuke ochtend met een 4 tegen 4 toernooi en een andere voetbalactiviteit.

13405459_1105599412844729_1398687021_oTijdens de eerste bijeenkomsten werden er allerlei opties naar voren gebracht (waar we hopelijk  een eventuele volgende keer wel iets mee kunnen doen), maar die bleken soms financieel of organisatorisch niet haalbaar. Uiteindelijk besloten we om twee onderdelen te doen: het al eerder genoemde 4 tegen 4 toernooi plus een clinic verzorgd door Football Skills Nederland.

Schema’s maken en starten maar zou je denken, maar er komt toch iets meer bij kijken. Allereerst moet je een datum kiezen, dan een beroep doen op IFC Zaterdag 1 en IFC Vrouwen 1 om vooral zo snel mogelijk kampioen te worden, zodat er geen nacompetitie gespeeld hoeft te worden. Want ja, je wilt een van je onderdelen wel heel graag op het Hoofdveld spelen.

Gelukkig waren beide teams bereid om hun sportieve plicht te doen (waarvoor nogmaals dank) en konden we gebruik maken van het hoofdveld.

Dan moet je vragen of er vrijwilligers beschikbaar zijn om de kantine te bemensen, want alle ouders willen natuurlijk ook ’s ochtends een bakje koffie/thee en later op de dag iets te eten. Verder is het handig als er iemand beschikbaar is die de poort open wil doen, de kleedkamers openmaken en de spullen voor het drinken voor de kinderen klaarzetten. Ook deze man komt elke keer weer vrijwillig op zijn fiets richting de club om alles draaiende te houden.

13396727_1105599422844728_1590822041_o

Ondertussen probeer je als groep organisatoren uit te zoeken hoe we het financieel geregeld gaan krijgen. Helaas waren de ‘potjes’ geld onvoldoende om alles te kunnen bekostigen wat we in eerste instantie wilden doen, dus moest er in de omlijsting van het geheel aardig geschrapt worden. Uiteindelijk kwam de voorzitter van IFC, Cees Bijl, met het verheugende nieuws dat de kosten voor de clinic door IFC betaald zouden worden.

Daarvoor nogmaals heel erg bedankt! Misschien dat sommigen dit vanzelfsprekend vinden, maar in deze tijd is dat niet voor alle verenigingen het geval. Wij waren er in ieder geval heel blij mee.

Dus schema’s maken en starten maar…maar ja met 5 man kom je niet zo ver. Iemand moet de scores bijhouden (en optellen), de velden uitzetten, drinken inschenken, fruit uitdelen, wedstrijden begeleiden. Gelukkig waren er een aantal ouders bereid om daarbij te helpen en op deze manier er een heel leuke dag van te maken voor de spelers.

13340927_1105599432844727_2031695527_o

Uiteindelijk mogen we denk ik terugkijken op een zeer geslaagde dag, mede door de medewerking van Football Skills Nederland, het bestuur van IFC, Leo Kegge voor het fruit en verder alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Heeft u er ook zo van genoten en heeft u nog andere leuke ideeën voor activiteiten, meld u dan aan als vrijwilliger. Een club als IFC kan niet zonder vrijwilligers.

Het hoeft echt geen uren per week te kosten en u hoeft er vaak ook totaal geen verstand van voetbal voor te hebben, maar het houdt alles wel draaiend. Mocht u interesse hebben of willen weten wat u voor IFC kunt betekenen, dan kunt u contact opnemen met iemand uit het bestuur (https://ifc-ambacht.nl/bestuur/).

13405607_1105599426178061_2047784930_o

Ik persoonlijk ben erg benieuwd naar de ideeën voor nieuwe activiteiten (of juist weer activiteiten die ooit gestopt zijn weer nieuw leven inblazen), misschien wil ik wel meedenken of meedoen.

Trouwens zijn tips voor verbeteringen of aanvullingen ook van harte welkom, dan kunnen we bij een eventueel volgende activiteit daar proberen rekening mee te houden (kan via e-mail jeugdcoordinator.f@ifc-ambacht.nl ). We hebben ons best gedaan om alles zo goed mogelijk te organiseren/regelen, maar er zijn vast zaken die anders/beter hadden gekund.

 

 

Tags:
,