Voorbeschouwing IFC – A.W.C.

tekst Cees van Heeren

Voor het vierde achtereenvolgende seizoen, maakt IFC zijn optreden in de hoofdklasse. Liefst acht van de 15 tegenstanders speelden in het vorige seizoen in een andere klasse/afdeling.
Wederom heeft de competitieleider aan IFC bij de seizoenopening een thuiswedstrijd toebedeeld. Dit deze keer tegen een totaal onbekende tegenstander: sv A.W.C..

In de vorige drie seizoenen wist IFC bij de competitieouverture geen driepunter te veroveren. De vraag is, of dat deze keer wel zal gelukken. Dit na een voorbereiding waarin veel is getraind en in totaal vier oefenwedstrijden zijn gespeeld.

De Tegenstander SV A.W.C.:
De Sportvereniging Alverna Wijchen Combinatie (Sv A.W.C.) kent zijn oorsprong op 28 april 1932 toen de vv Eendracht in Wijchen (provincie Gelderland) werd opgericht. Later werd de naam gewijzigd in Wijchen gevolgd in 1945 door een fusie met Alverna en zo ontstond de sv A.W.C.. Na enkele jaren besloot het deel van Alverna om weer zelfstandig verder te gaan, maar bleef de naam A.W.C. behouden voor het achterblijvende deel.
De hoofdmacht van de vereniging gaat thans voor het 3e seizoen in totaal uitkomen in de hoofdklasse. Deze eeuw kon er drie keer een kampioenschap gevierd worden, laatstelijk aan het einde van seizoen 17/18 in de eerste klasse.

Vorig seizoen:
Ook vorig seizoen kwam A.W.C. uit in de hoofdklasse en wel in A. Daarin eindigde ze na 30 wedstrijden op 39 punten, dat goed was voor de 11e plaats in de eindstand met een doelsaldo van 52 voor en 69 tegen.

Dit seizoen:
Net als alle andere ploegen heeft A.W.C. in de voorbereiding een aantal oefenwedstrijden gespeeld: Heinenoord (1e kl) 1-1, Woezik (1e kl) 1-3 en Olympia´18 (1e kl) 3-1.

Selectie:
Voor het derde seizoen is Camiel Jager de trainer (o.a. trainer geweest van Bennekom en De Treffers) en hij beschikt over een selectie van 24 man. Vorig seizoen scoorden Boy Visser en Safa Kizir elk 11 competitie doelpunten.

Waar te zien:
Zondag 1 september zal IFC zeker goed willen starten aan de competitie. A.W.C. zal ongetwijfeld dezelfde plannen hebben. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten voor het aanwezige publiek.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidsrechter R.A.H.J. Souwen start om 14.00 uur.

Tot Ziens!