Voorbeschouwing IFC – Nuenen

tekst Cees van Heeren

Pupil van de week: kaynan-schenkhuysen . . .  lees hier meer over kayvan

Voor het derde achtereenvolgende seizoen, maakt IFC zondag 2 september zijn optreden in de hoofdklasse.
Zeven van de 16 ploegen speelden in het vorige seizoen in een andere klasse.
Net als in de afgelopen beide vorige seizoenen heeft de competitieleider aan IFC bij de seizoenopening wederom een thuiswedstrijd toebedeeld. Dit deze keer tegen een bekende tegenstander RKSV Nuenen.

IFC, dat vier van zijn zes gespeelde oefenwedstrijden won en alleen van de derde divisie buurman verloor, heeft daaruit vertrouwen geput voor de competitiestart.

De Tegenstander RKSV Nuenen:
De RKSV Nuenen is opgericht op 15 mei 1922 en is een vereniging met ongeveer 1.400 leden. Met ingang van het seizoen 2006/2007 komt de hoofdmacht van de vereniging minimaal uit in de eerste klasse. In totaal spelen ze daarbij thans voor het zevende seizoen in de hoofdklasse.

Vorig seizoen:
Ook vorig seizoen kwam Nuenen uit in de hoofdklasse B en eindigde na 26 wedstrijden op 41 punten, dat goed was voor de 9e plaats in de eindstand (één punt minder en één plaats lager dan IFC).

Dit seizoen:
Net als alle andere ploegen heeft Nuenen in de voorbereiding een aantal oefenwedstrijden gespeeld: Quick (3e div) 2-2, Emplina (2e kl) 1-0, Eindhoven am (2e kl) 5-1, Jong FC Den Bosch (hkl) 2-2 en SBC (3e kl) 6-1.

Selectie:
De nieuwe zeer ervaren trainer Jan Poortvliet (o.a. trainer geweest van Telstar, Helmond Sport en FC Den Bosch) is bezig aan zijn 1e seizoen bij de vereniging, waar hij ruim 10 jaar geleden ook al twee seizoenen hoofdverantwoordelijke was en zag teamtopscorer (23 doelpunten) en speler van het jaar Thom van de Donk behouden blijven. De vorig seizoen tot 7 doelpunten in de hoofdklasse komende Rerimassie verkaste echter naar Blauw Geel´38. In totaal bestaat de selectie (1e en 2e elftal uit 36 man.

Historie:
IFC en Nuenen speelden in het seizoen 2009/2010 al in competitieverband tegen elkaar, toen in de eerste klasse. Op Sportpark Schildman werd met liefst 5-1 gewonnen onder meer door twee doelpunten van onze huidige aanvoerder Danny Slingerland. In het seizoen 16-17 verloor IFC echter thuis met dezelfde 1-5 cijfers van Nuenen, waarbij het Ambachtse doelpunt kwam van Akin Arslan.
In september 2017 eindigde deze laatste wedstrijd dan weer in een 4-0 Ambachtse overwinning via doelpunten van Jeremey Hensen, Danny Slingerland, Ozan Cimen en Nico Ramos.
Waar te zien:
Zondag 2 september zal IFC zeker goed willen starten aan de competitie. Nuenen zal ongetwijfeld dezelfde plannen hebben. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten met hopelijk veel publiek.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidsrechter D.H. de Vries uit Amstelveen start om 14.00 uur.

Tot Ziens!