Voorbeschouwing IFC – UDI´19

tekst Cees van Heeren

Na het gelijke spel vorige week bij Leonidas treft IFC in zijn thuiswedstrijd wederom een ploeg UDI´19, die in de stand vlak bij de Ambachters staat. Ook deze tegenstander speelde overigens vorige week gelijk.

De Tegenstander RKSV UDI´19:
De RKSV Uitspanning Door Inspanning is op 1 mei 1919 (UDI´19) opgericht. Het betreft één van de drie verenigingen uit de plaats Uden en met circa 1.700 leden en de beschikking hebbend over 7 velden de grootste. Het eerste team van de vereniging gaat aan zijn 21e seizoen in de hoofdklasse beginnen. Een zogenaamde traditionsverein op dit niveau dus. Niet alleen met het eerste team, maar ook met de hoogste jeugdteams in elke categorie maakt de vereniging goede sier. Zij voetballen namelijk allemaal op divisie niveau. De blikvanger daarbij is het o13 team, dat in de 2e divisie uitkomt met o.a. als tegenstander de hoogste teams van Fortuna Sittard, Eindhoven en Helmond Sport.

Vorig seizoen:
Na één jaar uitgekomen te zijn in de derde divisie, kwam UDI´19 vorig seizoen weer uit in de hoofdklasse B. Na 30 gespeelde wedstrijden had men 47 punten verzameld en dat was goed voor de 5e plaats in de eindklassering.
Dit seizoen:
Na de voorbereiding heeft UDI´19 net als de andere ploegen in de hoofdklasse acht wedstrijden gespeeld. In de stand wordt (op doelsaldo) de negende plaats ingenomen met de behaalde 11 punten. Het doelsaldo is daarbij licht negatief met 11 voor en 13 tegen. In de uitwedstrijden werden 5 punten behaald. Er werd verloren bij RKAVV, gelijkgespeeld bij De Meern en Vlissingen en gewonnen bij Unitas.

Selectie:
Trainer Stefan Hoogsteder is de nieuwe hoofdtrainer en komt van DIO´30 uit Druten. De selectie bestaat uit 19 veldspelers en 3 keepers. Er vertrokken of stopten uit de selectie van vorig seizoen vijf spelers. Er werden echter ook drie nieuwe aanwinsten verwelkomd, hiervan heeft middenvelder Van Lankveld (NEC am) een basisplaats. De aanvallend ingestelden Gakpo, Wassenberg en Van Hout zijn de club trouw gebleven. Sam Wassenberg is teamtopscorer met vijf doelpunten. Hij net zoals Gakpo ontbraken vorig weekend overigens wegens een blessure.

Historie:
Vorig seizoen was IFC – UDI’19/CSU de openingswedstrijd van het seizoen 2017-2018 die in een 1-1 (doelpunten van Slingerland en Wassenberg) gelijkspel eindigde. De uitwedstrijd in Uden eindigde eveneens in een gelijkspel (2-2).

Waar te zien:
In feite is deze wedstrijd zondag 28 oktober 2018 een zes puntenduel. Bij winst van IFC komen beide ploegen gelijk te staan op 11 punten, maar bij winst van UDI´19 bedraagt het gat zes punten en kan de ploeg uit Uden stijgen naar de zevende plaats. UDI´19 heeft in de laatste drie gespeelde wedstrijden 7 punten behaald. Voor een goed resultaat zal IFC dus vanaf de start de strijd moeten gaan aanbinden. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter Rob Wassink uit Hoofddorp start om 14.00 uur.

Tot Ziens!