Voorbeschouwing IFC – UDI´19

tekst Cees van Heeren

Voor het tweede achtereenvolgende seizoen, maakt IFC zondag a.s. zijn optreden in de hoofdklasse.
Net als in het afgelopen seizoen heeft de competitieleider aan IFC bij de seizoenopening wederom een thuiswedstrijd toebedeeld. Dit deze keer tegen een volstrekt onbekende tegenstander RKSV UDI´19 uit Uden.

IFC heeft een wisselende voorbereiding gekend. Dit mede door late terugkeer van vakantiegangers en wat lichte blessures. Van de zes gespeelde oefenwedstrijden werden er drie gewonnen: Slikkerveer 2-1, Zwervers 3-2 en Alphense Boys 2-1.
Zoals een ieder weet worden er echter in voorbereidingswedstrijden geen punten voor de competitie gepakt.

De Tegenstander RKSV UDI´19:
De RKSV Uitspanning Door Inspanning is op 1 mei 1919 (UDI´19) opgericht. Het betreft één van de drie verenigingen uit de plaats Uden en met circa 1.700 leden en de beschikking hebbend over 7 velden de grootste. Het eerste team van de vereniging gaat aan zijn 20e seizoen in de hoofdklasse beginnen. Een zogenaamde traditionsverein op dit niveau dus. Na de tweede wereldoorlog kon het vlaggenschip in totaal 15x de kampioensvlag hijsen. Momenteel doen er 16 seniorenelftallen aan de competitie mee.
Niet alleen met het eerste team, maar ook met de hoogste jeugdteams in elke categorie maakt de vereniging goede sier. Zij voetballen namelijk allemaal op divisie niveau. De blikvanger daarbij is het o13 team, dat in de 2e divisie uitkomt met o.a. als tegenstander de hoogste teams van VVV, MVV en Fortuna Sittard.

Vorig seizoen:

Via de nacompetitie promoveerde UDI´19 na afloop van het seizoen 2015-2016 naar de derde divisie. In het afgelopen seizoen kwamen de Udenaren dus uit in de zondag derde divisie. Mede door een naar eigen zeggen wat krappe selectie verliep het debuutjaar niet echt succesvol. Na 34 gespeelde wedstrijden was de eindklassering namelijk de 17e. Dit betekende helaas rechtstreekse degradatie.

Dit Seizoen
Net als alle andere ploegen heeft UDI´19 in de voorbereiding een aantal oefenwedstrijden gespeeld. In de maand augustus jl. net als IFC namelijk zes. Gemert 2-1, Achilles Veen 3-1, UNA 0-2, Venray 3-1, ZSV 3-2 en OJC Rosmalen 2-4.

Selectie:
Trainer Bert Ruijsch, al meer dan 20 jaar in het vak en bezig aan zijn 2e seizoen bij de vereniging zag 11 selectiespelers vertrekken. Er werden echter ook een negental nieuwe aanwinsten verwelkomd, waaronder gerichte versterkingen als keeper Koen van Boxtel (OJC Rosmalen), verdediger Tufan Koca (Gestel) en aanvaller Sidney Gakpo (Geldrop). In totaal bestaat de selectie uit 23 man.
De meest in het oog springende nieuwkomer is ongetwijfeld aanvallende middenvelder Roald van Hout, die 172 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam heeft staan (bij Eindhoven, RKC Waalwijk, Sparta en Fortuna Sittard).
In de voorbereidingswedstrijden was aanvaller Sam Wassenberg het meest trefzeker.

Historie:
Voor zover te achterhalen troffen IFC en UDI´19 elkaar nog nooit. Er is dus geen historische balans.

Waar te zien:
Zondag 3 september zal IFC zeker goed willen starten aan de competitie. UDI´19 zal ongetwijfeld dezelfde plannen hebben. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten en hopen veel publiek te verwelkomen.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter R. Wassink uit Hoofddorp start om 14.00 uur.

Tot Ziens!