Voorbeschouwing IFC – Vlissingen

Na het verlies vorige week bij Groene Ster in Heerlerheide, het tweede verlies op een rij, heeft IFC nog drie wedstrijden te gaan tot de winterstop, waarvan twee duels op het eigen sportpark Schildman. Zondag 3 december is daarvan de eerste thuiswedstrijd tegen de ploeg waartegen IFC vorig seizoen zijn comeback maakte in de hoofdklasse, VC Vlissingen. Dit is ook een ploeg waartegen men deze eeuw regelmatig is uitgekomen.

De Tegenstander VC Vlissingen:
De voetbal combinatie Vlissingen is op 1 augustus 1916 opgericht, als fusieproduct van drie kleine verenigingen EMM, Poseidon en SC Vlissingen. In het seizoen 1988-1989 maakte het team furore in het KNVB bekertoernooi, waarin het een drietal profclubs uitschakelde. Pas in de kwartfinale was ADO Den Haag te sterk. In het seizoen 1990-1991 maakte de vereniging zelfs zijn debuut in het betaalde voetbal met een wedstrijd voor 4.000 toeschouwers tegen RBC Roosendaal. Helaas was het betaalde avontuur van korte duur en na 2 jaar kreeg men geen licentie meer en maakte het een herstart in de vierde klasse amateurs. Inmiddels is de zondagtak aan zijn vierde seizoen in de hoofdklasse bezig.
Momenteel telt de vereniging een drietal seniorenteams, waarvan twee op zondag. Tevens zijn er 10 jeugdteams actief en twee minipupillen teams.

Vorig seizoen:

In de afgelopen seizoen kwam VC Vlissingen dus ook al uit in de hoofdklasse en eindigde op de vierde plaats met 49 punten. Dit betekende nacompetitie spelen. In de eerste ronde werd Jong FC Den Bosch met penalty´s verslagen na twee keer een 3-1 uitslag voor elk van beide clubs. In de tweede en laatste nacompetitieronde moest er tegen Quick uit Den Haag gespeeld worden. Beide wedstrijden werden door Vlissingen verloren 1-0 en 4-1. Hiermee bleef Vlissingen hoofdklasser.

Dit seizoen:
Na 12 wedstrijden in de huidige competitie staat Vlissingen op de negende plaats in de stand met 16 punten. Dit is evenveel punten als IFC verzameld heeft, die elfde staat. Alleen het doelsaldo van Vlissingen is met +3 tegen die van IFC -2 beter.
De vorm van de Zeeuwse ploeg is overigens niet denderend, de laatste vier wedstrijden werden namelijk allemaal verloren.
In de zes gespeelde uitwedstrijden werd er drie keer gewonnen (Nuenen 0-5, BVC´12 0-3 en Baronie 0-4) en één keer bij UDI´19 0-0 gelijkgespeeld. Verloren werd er bij Groene Ster 4-1 en meest recent bij Jong FC Den Bosch door een eigen doelpunt met 1-0.

Selectie:
Trainer John Karelse staat dit seizoen voor het eerst aan het roer bij Vlissingen en is afkomstig van competitietegenstander Goes. Doelman is de ervaren Joan van Belzen, die aan zijn achtste seizoen onder de lat bezig is bij deze club. In totaal bleven 14 spelers de club trouw. Er werden acht nieuwe spelers verwelkomt: Giovanni Siereveld (Hoek), Louis Ficq (Jong Ambon), Steve Schalkwijk (Goes), Mart de Kroo (Goes), Karim Ben Sellam (Oostkapelle), Shannon Braafhart jr. (GPC Vlissingen), Ibrahim Eryürük (Zelzate, België) en Joey Dos Santos Galhetas (VCV za).
Terwijl zeven spelers de vereniging verlieten: Etienne Mallie (Walcheren), Salim Ben Sellam (Zeeland Sport), Abdoe Abdenbi (Halsteren), Roycel James (Halsteren), Saïd Bouzambou (Terneuzen), Youri Nijsse (GPC Vlissingen) en Raymond Wolff (Goes).
De Kroo en Schalkwijk zijn thans de teamtopscorer met vier treffers. Vorig seizoen was Yves Nyemb de beste schutter met 8 doelpunten en dit seizoen is hij goed voor drie treffers. Afgelopen zondag viel hij echter geblesseerd uit.

Historie:
De competitie historie tussen IFC en Vlissingen heeft zich afgespeeld tussen de seizoenen 2008/2009 – 2012/2013 en dus in het afgelopen seizoen. Hoewel de totaal balans in het voordeel is van Vlissingen, is de balans in de Ambachtse thuiswedstrijden iets gelijkmatiger. In het seizoen 2008/2009 werd het een 1-1 gelijkspel en in het daaropvolgende seizoen een 3-1 overwinning en in het seizoen 2011-2012 een 2-1 thuisoverwinning. In het seizoen 2012-2013 eindigde de wedstrijd echter in een 1-4 overwinning voor de gasten. Op de openingsdag van het afgelopen seizoen kwam Vlissingen binnen 15 minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Nyemb en in de vijf kwartier erna werd er niet meer gescoord.

Waar te zien:
Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken na een aantal wedstrijden waarin gen punten konden worden behaald. Winnen betekent aansluiting houden met de subtop en verlies wil zeggen gaan kijken naar onderen. De steun van supporters is welkom dus.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter M.A. te Hennepe uit Alphen aan den Rijn start om 14.00 uur.

Tot Ziens!

Topscoorders hoofdklasse B Zondag:
In speelronde 12 opnieuw 25 doelpunten, waarbij de ex-prof Roald van Hout een hattrick maakte voor UDI´19.
De stand:
1. Rob van Sonsbeek OSS1920: 14x
2. Ruben Rodrigues Gemert: 12x (+1)
3. Thom van de Donk Nuenen: 10x
3. Jordie van der Schoot Meerssen: 10x (+1)
5. Ralf Kemper Gemert: 7x
5. Sidney Gakpo UDI´19: 7x (+1)
7. Daniel Wissel Goes: 6x
7. Tom Pijnenburg OSS1920: 6x (+3)
7. Gijs Diebels Woezik: 6x
10. Ray Kroon Goes: 5x
10. Danny Slingerland IFC: 5x
10. Roald van Hout UDI´19: 5x (+3)

Overige teamtopscorers:
Baronie: K. Christianen, M. Er en C. Richardson: 3x
BVC´12: R. Sebens: 4x
EHC: R. Starmans: 4x
Groene Ster: E. Cox, W. Franssen en R. Schirra: 4x
Halsteren: J. Constansia en J. Pattinama: 3x
Jong FC Den Bosch: D. Bolsius en Z. Moghal: 4x
Juliana´31: S. de Jong: 4x
Vlissingen: M. de Kroo en S. Schalkwijk: 4x