Voorbeschouwing IFC – Vlissingen

Na het verlies vorige week thuis tegen Halsteren, heeft IFC nog drie wedstrijden te gaan tot de winterstop, waarvan twee duels op het eigen sportpark Schildman. Zondag 2 december is daarvan de eerste thuiswedstrijd tegen de enige Zeeuwse hoofdklasse zondagploeg, VC Vlissingen. Om een goed resultaat te bereiken zal 100% concentratie en inzet zijn vereist gedurende de gehele wedstrijd. Immers de gasten zullen vol strijden voor het eigen puntgewin.

De Tegenstander VC Vlissingen:
De voetbal combinatie Vlissingen is op 1 augustus 1916 opgericht, als fusieproduct van drie kleine verenigingen EMM, Poseidon en SC Vlissingen. In het seizoen 1988-1989 maakte het team furore in het KNVB bekertoernooi, waarin het een drietal profclubs uitschakelde. Pas in de kwartfinale was ADO Den Haag te sterk. Inmiddels is de zondagtak aan zijn vijfde seizoen in de hoofdklasse bezig.
Momenteel telt de vereniging een vijftal seniorenteams, waarvan drie op zondag. Tevens zijn er 10 jeugdteams actief.

Vorig seizoen:

In de afgelopen seizoen kwam VC Vlissingen dus ook al uit in de hoofdklasse en eindigde op de 10e plaats met 39 punten.

Dit seizoen:
Na 11 wedstrijden in de huidige competitie staat Vlissingen op de 14e en één na laatste plaats in de stand met 7 punten. Het doelsaldo is negatief met 11 doelpunten voor en 18 tegen. De laatste drie competitiewedstrijden werden overigens daarbij verloren. In de zes gespeelde uitwedstrijden werd er twee keer gewonnen (bij De Meern 0-3 en RKAVV 0-3).

Selectie:
Trainer John Karelse staat dit seizoen ook weer aan het roer bij Vlissingen. In de overschrijvingsperiode vertrokken zeven spelers, waaronder de beide teamtopscorers van vorig seizoen Schalkwijk en De Kroo, beide naar GOES. Ook kwamen er meerdere spelers naar de vereniging, waaronder Josimar Pattinama en Abdoe Abdenbi (beide Halsteren) en Wolff (GOES).
Abdenbi is thans de teamtopscorer met acht treffers.

Historie:
De competitie historie tussen IFC en Vlissingen heeft zich afgespeeld tussen de seizoenen 2008/2009 – 2012/2013 en in de twee vorige seizoenen. De balans is daarbij wat betreft de wedstrijden in H.I. Ambacht licht in het voordeel van de gasten. In het seizoen 2008/2009 werd het een 1-1 gelijkspel en in het daaropvolgende seizoen een 3-1 overwinning en in het seizoen 2011-2012 een 2-1 thuisoverwinning. In het seizoen 2012-2013 eindigde de wedstrijd echter in een 1-4 overwinning voor de gasten. In het seizoen 2016-2017 won Vlissingen met 0-1 door een doelpunt van Nyemb (nu Hoek) in het eerste kwartier. Op 3 december 2017 in het vorige seizoen tenslotte won Vlissingen met 1-2.
Na afloop van de laatste drie ontmoetingen gingen dus de drie punten mee in de bus naar Vlissingen.

Waar te zien:
Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. Winnen betekent voor IFC een einde aan de negatieve thuisreeks tegen deze tegenstander en aansluiting met de middenmoot  krijgen en voor Vlissingen om te proberen weg te gaan komen van de huidige nacompetitieplaats. Het belooft derhalve een spannende wedstrijd te worden.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter D.H. de Vries start om 14.00 uur.

Tot Ziens!