Voorbeschouwing IFC – Vlissingen

feestjeNa een afwezigheid van 5 seizoenen, maakt IFC zondag a.s. zijn her optreden in de hoofdklasse.
In tegenstelling tot de afgelopen jaren heeft de competitieleider aan IFC bij de seizoenopening deze keer een thuiswedstrijd toebedeeld. Dit tegen een oude bekende VC Vlissingen.

IFC heeft een wisselende voorbereiding gekend. Na de goede overwinning op derde divisionist Dongen, volgden nederlagen tegen Zwaluwen Vlaardingen en Dosko. Hierna werd in Oostvoorne bij het in de eerste klasse uitkomende OVV met 0-3 gewonnen door doelpunten van Akin Arslan, Yoeri Rombouts en Stephen Emelina. Bij zaterdag hoofdklasser Smitshoek werd vervolgens op 10 augustus met 4-2 verloren (Rombouts 2x). Tot slot kon bij Xerxes/DZB afgelopen zaterdag een 3-5 overwinning worden geboekt.

De Tegenstander VC Vlissingen:
De voetbal combinatie Vlissingen is op 1 augustus 1916 opgericht, als fusieproduct van drie kleine verenigingen EMM, Poseidon en SC Vlissingen. In het seizoen 1988-1989 maakte het team furore in het KNVB bekertoernooi, waarin het een drietal profclubs uitschakelde. Pas in de kwartfinale was ADO Den Haag te sterk. In het seizoen 1990-1991 maakte de vereniging zelfs zijn debuut in het betaalde voetbal met een wedstrijd voor 4.000 toeschouwers tegen RBC Roosendaal. Helaas was het betaalde avontuur van korte duur en na 2 jaar kreeg men geen licentie meer en maakte het een herstart in de vierde klasse amateurs.
Momenteel telt de vereniging een vijftal senioren- en een 13 tal jeugdteams.

Vorig seizoen:
In de afgelopen twee seizoen kwam VC Vlissingen al uit in de hoofdklasse. Vorig seizoen eindigde het team op een 12e plaats. Dit betekende nacompetitie spelen. Hierin was het uitermate succesvol. In de eerste ronde werd SV Meerssen met twee keer 2-1 verslagen. In de tweede nacompetitieronde moest HVCH er met 4-0 en 3-1 aan geloven. In de derde en laatste ronde was EDO uit Haarlem de tegenstander. Ook deze ploeg was kansloos tegen de Zeeuwen gezien de uitslagen van 2-0 en 6-0.
Hiermee was handhaving een feit.
Dit Seizoen
Net als alle andere ploegen heeft Vlissingen in de voorbereiding een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Tegen Zeelandia Middelburg 3-1, ASWH 3-5, Kloetinge 2-1 en tot slot tegen Goes 0-0.

Selectie:
Trainer Ruud Pennings zag een achttal selectiespelers, voornamelijk bankzitters verkassen. Maar het vertrek van topschutter Josimar Pattinama naar Hoek was wel een heuse aderlating. Er werden echter ook een zevental nieuwe aanwinsten verwelkomd, waaronder Yves Nyemb (Kloetinge), Renzo Roemeratoe (Hoek), Keeper Yoeri Nijsse (Goes) en Jarreau Manuhuwu (Zeelandia).
De trainer heeft dan ook in de media gezegd, dat zijn team sterker in de breedte is geworden, dan vorig jaar. Hij kende in de voorbereiding echter ook enkele spelers, die met blessures kregen te kampen. In de eerder genoemde oefenwedstrijden waren Eren Yildizturan en Khalid el Hattach de meest scorende spelers.

Historie:
De competitie historie tussen IFC en Vlissingen heeft zich afgespeeld tussen de seizoenen 2008/2009 en 2012/2013. Hoewel de totaal balans in het voordeel is van Vlissingen, is dat wat betreft de Ambachtse thuiswedstrijden anders. In het seizoen 2008/2009 werd het een 1-1 gelijkspel en in het daaropvolgende seizoen een 3-1 overwinning en in het seizoen 2011-2012 een 2-1 thuisoverwinning. De laatste thuiswedstrijd in het seizoen 2012-2013 eindigde echter in een 1-4 overwinning voor de gasten.

Waar te zien:
Zondag zal IFC zeker goed willen starten aan de competitie. Vlissingen zal ongetwijfeld dezelfde plannen hebben. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten en hopen veel publiek te verwelkomen.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter R.G.C.M. Schul start om 14.00 uur.

Tot Ziens!