Voorbeschouwing Nuenen – IFC

tekst Cees van Heeren

Na de overtuigende overwinning thuis tegen Silvolde neemt IFC de prima vierde plaats in de rangschikking in. Om deze plaats ten minste te behouden of wellicht te verbeteren zal er opnieuw een resultaat behaald moeten worden. Op zondag 10 november wacht er daarvoor een uitwedstrijd bij het op de 16e en laatste plaats staande Nuenen.

De Tegenstander RKSV Nuenen:
De RKSV Nuenen is opgericht op 15 mei 1922 en is een vereniging met ongeveer 1.400 leden. Met ingang van het seizoen 2006/2007 komt de hoofdmacht van de vereniging minimaal uit in de eerste klasse. In totaal spelen ze daarbij thans voor het achtste seizoen in de hoofdklasse.

Vorig seizoen:
Ook in de twee vorige seizoenen kwam Nuenen uit in de hoofdklasse B en eindigde daarin op de respectievelijke 9e plaats en 7e plaats in de eindstand met achtereenvolgens 41 en 37 punten.

Dit seizoen:
Ook dit seizoen staat de zeer ervaren trainer Jan Poortvliet (o.a. trainer geweest van Telstar, Helmond Sport en FC Den Bosch) aan het hoofd van de trainersstaf.
In de overschrijvingsperiode vertrokken in ieder geval een viertal sterkhouders met topscorer van den Donk (Valkenswaard), Raas (Blauw Geel´38), Verkuijl en Kreekels (beide Gemert). Deze aderlating heeft kennelijk zijn sporen achtergelaten. Zoals geschreven staat Nuenen nu op 16e plaats en laatste plaats in de rangschikking met het schamele totaal van 1 punt en een doelsaldo van 2 doelpunten voor en 24 tegen. Alleen thuis tegen OJC Rosmalen werd een gelijkspel (1-1) behaald.

Historie:
IFC en Nuenen speelden in het seizoen 2009/2010 al in competitieverband tegen elkaar, toen in de eerste klasse. In Nuenen won IFC toen met 0-1. In het seizoen 16-17 werd het in de hoofdklasse een 1-1 gelijkspel door een late treffer van Levi Spencer Salomao. Ook in het seizoen 17-18 eindigde deze wedstrijd in een 1-1 (doelpunt IFC Noël Goossens). Tot slot vorig seizoen eindigde de wedstrijd opnieuw in Brabant in een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft kwam IFC op een voorsprong, maar in de blessuretijd van de tweede helft maakte Nuenen alsnog de gelijkmaker.
Waar te zien:
IFC zal in ieder geval moeten waken voor onderschatting van de thuisploeg om tot een positief resultaat te gaan komen. Nuenen zal daarentegen zeer graag één of drie punten aan zijn schamele totaal willen toevoegen. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op het schitterende Sportpark de Oude Landen aan de Pastoorsmast 14 te 5673 TD Nuenen onder leiding van scheidsrechter R. Witlox uit Berlicum start om 14.30 uur.

Tot Ziens!