(Afgelast) Voorbeschouwing Orion – IFC

Update 11-10-2020: Wedstrijd is vanwege (mogelijke) corona gevallen afgelast.

Na twee achtereenvolgende nederlagen, waarbij IFC wel de bovenliggende partij was staat er voor IFC aankomende zondag een wedstijd gepland bij en tegen een totaal onbekende tegenstander: Orion.
Dit is in totaal de 45ste verschillende tegenstander die de Ambachtse ploeg in zijn hoofdklasse geschiedenis tegenkomt.

De tegenstander Orion Nijmegen:
De VV Orion uit Nijmegen is opgericht op 19 september 1938.
Aan het einde van de vorige eeuw kwam de hoofdmacht van de vereniging nog enkele seizoenen uit de 6e klasse. Echter hierna ging het deze eeuw crescendo omhoog in de voetbal Pyramide. Aan het einde van het seizoen 2003/2004 kon het kampioenschap in de 5e klasse worden gevierd, gelijk het seizoen daarop het kampioenschap in de vierde klasse. Na afloop van het seizoen 2013/2014 volgde de promotie naar de tweede klasse.
In het seizoen 2018/2019 volgde het kampioenschap in de tweede klasse.
De vereniging kent zo´n 1500 leden met onder andere drie vrouwenteams en 16 seniorenteams inclusief een o23 team dat uitkomt in de 2e divisie.

Vorig seizoen:
Vorig seizoen kwam Orion uit in de eerste klasse E. Op het moment van stopzetten van de competitie begin maart jl. hadden ze 15 wedstrijden gespeeld, waarvan 11 keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. Daardoor stonden ze op 36 punten, dat goed was voor de 2e plaats in de stand met een doelsaldo van 36 voor en slechts 9 tegen. Eerste in de stand stond BVC´12 met één punt meer, maar wel met twee wedstrijden meer gespeeld.
Het punten gemiddelde was voor de KNVB goed genoeg om Orion te laten promoveren naar de hoofdklasse.

Dit seizoen:
Op de 2e speeldag kwam Orion voor het eerst in actie in de hoofdklasse met een 3-0 nederlaag bij Halsteren. Hierna volgde echter een 1-3 overwinning bij VOC, een 3-1 thuisoverwinning op Nuenen en afgelopen zondag een 0-1 winstpartij bij TOGB.

Selectie:
Voor het vierde seizoen is Jeroen van Haaren de trainer (o.a. trainer geweest van RKHVV, AWC, Leones en Longa´30) en hij beschikt over een selectie van 22 man. Vorig seizoen scoorde Noek Beers liefst 17x, maar hij vertrok naar Juliana´31.
Thans is Noud Jilessen (aan zijn 10e seizoen bezig bij de club) met drie treffers teamtopscorer.

Waar te zien:
Zondag 11 oktober zal IFC zeker een goed resultaat willen behalen. Orion zal ongetwijfeld dezelfde plannen hebben. De laatste keer dat de thuisploeg verloor op het eigen veld was op 22 september 2019 tegen Rohda Raalte 0-1.
Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten, helaas zonder publiek.
De wedstrijd op Sportpark Mariënbosch aan de Nijmeegsebaan 143 te 6525 DX Nijmegen onder leiding van scheidsrechter D.H. de Vries start om 14.00 uur.