Vrouwen 1 legt Sleeuwijk over de knie

Anderhalve dag na de doordeweekse wedstrijd tegen GJS moesten de vrouwen van IFC wederom aan de bak voor een pittige wedstrijd. Tegenstander was Sleeuwijk en dat team staat al van het begin van de competitie vrij stevig op de tweede plaats. Maar IFC is de laatste wedstrijden echt een runner-up en nestelde zich op een vierde plek.

De overwinning van donderdag had de meiden zichtbaar goed gedaan en hoewel de vermoeidheid en pijntjes duidelijk aanwezig waren werd er heel fel aan de wedstrijd begonnen. Tegenstander Sleeuwijk wist niet wat het overkwam. Binnen een kwartier moest de verdediging en ook de keeper buigen voor inzetten van IFC.
Tweemaal was het Milou van der Wel die op snelheid de verdediging te slim af was. En twee keer hield zij het hoofd ijzig koel. Hoewel de kansen er wel waren verzuimde IFC het karwei voor rust af te maken.

Na rust was het Sleeuwijk dat gaandeweg toch wel in de wedstrijd kwam, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Verdedigend stond IFC als een blok. Centraal achterin waren het Britt Wijnmaalen en Femke van Dooren die alles onder controle hadden. Op de flanken waren het Jo-Ann Gibson en Silke Dekker die een kwelgeest voor hun tegenstander waren. Chapeau hoor.
En op het middenveld was het dirigent Sandra Weeland die met passjes strooide en de rust zelve was aan de bal. De zussen Rhodé en Ellis Matze, Daniëlle Zwang en Sanne de Viet verrichtten enorm veel vuil werk en hebben echt heel veel kilometers gemaakt gedurende de negentig minuten.
De ingevallen spits Lisa Hartsuiker was een plaaggeest voor het centrale duo uit Sleeuwijk. En natuurlijk speelden de jonkies Faye van Ginkel, Fenna Gibson en Angela Stout net als het hele team lekker mee.

Met recht kan gesproken worden van een collectieve overwinning, die nog meer glans kreeg door de schitterende treffer van Sandra Weeland. Het was Lisa Hartsuiker die opstoomde richting vijandelijk doel. Haar inzet werd gekeerd door de doelvrouw, maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Sandra Weeland. Vanaf 25 meter hield zij prima het overzicht. Zij zag de goalie te ver voor het doel staan en plaatste de bal knap over iedereen en alles heen.
Een puike 3-0 overwinning van de brigade van trainer Frank van der Hoeven.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper Jodan Boys en een week later weer een topper. Dan komt de nummer drie ARC op bezoek in Ambacht.