VVGZ en IFC blijven doelpuntloos

De strijd tussen de beide ploegen uit de buurgemeenten Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht eindigde zoals die begon doelpuntloos. Het op de derde plaats in de rangschikking staande IFC ziet de top twee ploegen hierdoor verder uitlopen. VVGZ blijft op zeven punten achterstand op de vierde plaats in de rangschikking staan.

In vergelijking met de verloren inhaalwedstrijd van afgelopen dinsdagavond had trainer Dimitri Hooftman van VVGZ vier andere namen op het startformulier neergezet, die toen allen wisselspeler waren. Keeper Yordi Godijn en de veldspelers Bas Kooiman, Paul Scheurwater en Denzel dos Santos.
Bij IFC van de Zwijndrechtse oefenmeester Ron Timmers keerde na schorsing Perry van Eijken terug in de verdediging. Dit ging ten nadele van linksback Ramon van der Wal.
• eerste helft meeste mogelijkheden voor IFC
Hoewel in de eerste helft de eerste twee mogelijkheden voor de thuisclub waren, waaronder via een vrije tap van Serkan Tanriseven had IFC daarna meer mogelijkheden om de score te openen. Echter geen hiervan zorgde voor onoverkomelijke problemen voor keeper Godijn. Dit omdat de doelpogingen van Mohamed el Bannasri, Achraf el Hajouti en Bobby Vos te zwak waren of de juiste richting ontbrak.

* in slotfase tweede helft VVGZ de kansen
Ook in de tweede helft veel onderlinge duels, waren de echte kansen schaars en werd er niet gescoord. In de laatste tien minuten had echter spits Remco Wuister van VVGZ opeens twee goede kansen. Echter bij zijn eerste kopbal was doelman Jeroen de Veij een tegenhouder en de tweede ging net naast het doel.

*Visie´s
De assistent trainer van VVGZ Patrick van Ditten na afloop ,,De wedstrijd was eigenlijk een redelijke kopie van de wedstrijd bij IFC. IFC de eerste helft beter, in de rust zetten wij het op het middenveld om en zijn wij gelijkwaardig en in de slotfase krijgen wij de beste kansen, alleen toen verloren wij met 1-0. Het gelijkspel vind ik dan ook een terechte uitslag. Ons eerste punt tegen de top drie. Onze focus ligt op het vasthouden van positie vier of tenminste het behalen van de zesde plaats. Ik moet overigens Jesse van Wingerden zeker een compliment maken in de laatste wedstrijden prima gespeeld op een steeds andere positie.”

Keeper Jeroen de Veij van IFC gaf na het laatste fluitsignaal aan ,,Lastig voetballen voor ons op deze grasmat. Ik ben blij, dat wij nu voor de tweede achtereenvolgende keer verdedigend de nul hebben gehouden. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen, waaronder tegen de koplopers en verder ploegen die tussen zes en 13 staan. Het behouden van de derde plaats in de eindstand moet dan ook haalbaar zijn.”

De uitlating voorafgaande aan de wedstrijd van Ron Timmers aan het meisje Sylvie dat de pupil van de week was, dat zij de enige doelpuntenmaker deze middag zou zijn, bleek dus een goede voorspelling.

VVGZ – IFC: 0-0.
Opm. scheidsrechter A. Ulijn uit Berghem floot bekwaam en gaf geel aan Swank en Scheurwater (VVGZ).

Spelers VVGZ: Yordi Godijn, Jesse van Wingerden, Wouter Swart, Bas Kooiman, Paul Scheurwater, Denzel dos Santos, Julian Drescher, Remco Wuister, Serkan Tanriseven, Wesley de Hoog en Mark Swank. Invallers: Wessel van den Heuvel en Mike Roodhorst.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Mark Zwang, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri, Bobby Vos, Ties van Aggelen en Noah de Neijs. Invallers: Danny Slingerland en Sean Verburg.

Tekst: Cees van Heeren
Foto´s: Winsser Visuals