VVGZ JO15-5 – IFC JO15-5 (2-4)

Met een volle bezetting, 15 man sterk, verzameld bij VVGZ, voor een volgende competitiewedstrijd…

De boodschap die onze jongens meekregen was om vooral de bal het werk te laten doen en met een goed positiespel de tegenstander uit te spelen en niet trachten alles zelf te doen.

Hier wordt week na week op getraind en we hopen dat deze oefeningen nu eindelijk een keer hun vruchten zouden afwerpen en zowaar, het leek erop dat IFC de daad bij het woord voegde en zeer regelmatig ging de bal rond – in de goede richting, wel te verstaan:-)

Onze Rick deed zijn taak en naast een aantal prachtige acties vanaf de linkerzijde, met een mooie voorzet richting de spits, wist hij er voor de rust maar liefst drie in te schieten – grote klasse!

We waren duidelijk de betere ploeg en de doelstelling voor de tweede helft was om nog feller op de tegenstander te gaan spelen om zoveel mogelijk te scoren, want een hoog doelsaldo zou aan het einde van de competitie wel eens heel belangrijk kunnen worden.

Wat schetst onze verbazing dat er in de tweede helft een stuk minder geconcentreerd werd gevoetbald als voor de rust…!? Er slopen foutjes in en menig duel werd verloren…

Dit gaf de tegenstander moed en door een slechte communicatie achterin wist VVGZ te scoren.

Maar in plaats van een tandje bij, werd het spel van IFC steeds minder en een gemiste penalty van Jerry deed daar ook geen goed aan. Maar gelukkig kreeg hij een herkansing in een mooie counter over rechts en beheerst scoorde hij en met 1-4 leek het gespeeld.

Echter, VVGZ gaf niet op en doordat Wouter te ver uit zijn goal stond, konden zij zelfs nog een tweede keer scoren.

Lichtelijk gefrustreerd trachten we de spelers van IFC aan te moedigen om vooral de hoofden niet te laten hangen en de schouders eronder om deze score vast te houden.

Gelukkig ging de tijd snel en met een 2-4 als eindstand waren we niet ontevreden, alleen jammer dat we, de tweede week op rij, een royale voorsprong – bijna – weggaven.

Maar goed, niet getreurd en met 3 punten erbij zitten we nog steeds bij de top drie met een goede kans op de titel, maar dan mag er niet meer verloren worden; de komende vijf wedstrijden…

Met volgende week zaterdag – 12 nov – een thuiswedstrijd om 12:30 uur tegen Nieuw-Lekkerland; 12 uur verzamelen in de kleedkamer.

Nog even twee opmerkingen :

1)
mocht je een keer niet kunnen trainen, geen probleem, maar graag dan wel een legitieme reden opgeven en weet dat als je niet komt trainen, je als wisselspeler begint.

2)
ik zou graag even willen inventariseren of er spelers “uit hun tenue zijn gegroeid” want op deze leeftijd kan dat en een te strak shirt of broekje voetbalt niet prettig…Ik kan dan bij IFC grotere tenues vragen en neem dan de (eigen) ARCO-tenues in.

Hoor graag van jullie!

Vanavond en donderdag trainen, zoals gebruikelijk, en dan zien we elkaar zaterdag weer!